İnternet

Youtube, Adsense gelirim düştü sebepleri ve çözümleri

Adsense gelirim duştü

Merhaba arkadaşlar. Bugün, Adsense gelirim düştü, Adsense gelirleri neden düşer, düşüş sebepleri nedir ve gelir düşüşleri nasıl engellenir sorularına cevap vermeye çalışacağız. Adsense; AdMob, YouTube, Blogger ve barındırdırma iş ortakları gibi tüm Adsense yayıncıları gelir düşüşlerinden oldukça şikayet etmekte.

Adsense gelirleri düşüşünün birçok sebebi vardır ve performans istatistiklerini inceleyerek bunun sebebini anlayabilmek biraz zordur. Yazımızın tamamını okuyarak gelir düşüşleri ve çözüm yolları hakkında detaylı bilgilere sahip olacaksınız. Youtube , Website, Blogger gibi platformlar aracılığıyla çok büyük bir kitleye hitap ediyorsanız ve profesyonel bir danışmanlık hizmetine ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Profesyonel Adsense destek hizmet talebi için; webmaster@ozengen.com adresinden veya iletişim ekranından bizlere ulaşabilirsiniz.

Youtube gelir düşüş sebepleri ve çözümler

Youtube gelir düşüş

Youtube, reklamverenler için maddi başarıları için kritik önem taşır. Reklamverenler, markalarıyla uyumlu olmadığını düşündüğü içerikte yayınlanan reklamlar konusunda çok titiz davranmaktadır. Bu sebepten dolayı birçok reklamveren kampanyalarını askıya alabiliyor. Youtube yetkilileri bu gibi durumları aşmak için sistemde çeşitli değişiklere gidiyor. Yapılan her değişiklikten sonra gelirlerde dalgalanmalar ortaya çıkıyor. Youtube reklam gösterimleri ve tıklamalar, reklamvereni korumak amacıyla çok detaylı incelenmektedir.

İçeriğinizi yayınlarken dikkat etmeniz gereken temel konular vardır. Videonuzdaki içeriği doğru bir şekilde temsil eden başlıklar , açıklamalar ve küçük resimler kullandığınızdan emin olun. Reklamlar, bu açıklamalar ve başlıklara göre gösterildiğinden, videonuz içinde alakasız reklamlar görünecektir ve bu durumda gelirlerinizde büyük düşüşlere neden olmaktadır. Bunun haricinde gelir düşüşüne neden olan konuları şöyle sıralayabiliriz;

Kullanıcının bulunduğu platform: İçeriklerinizin hangi platformdan izlendiği çok önemlidir. Mobil’den izlenen bir içerik yayınlıyorsanız, reklamlara tıklanma ve etkileşimde bulunma oranı daha yüksektir. Televizyondan izlenen içeriklerde gösterilen reklam türleri oldukça sınırlıdır.

Reklam engelleyici kullanımı: Adblock gibi reklam engelleyici kullanımı, reklam gösterim ve tbm oranlarına etki etmektedir.

Bulunduğunuz bölge: Yayın yaptığınız kitlenin bulunduğu bölge, gelirinizi belirleyen en temel faktörlerden biridir. Reklam yayıncılarının artmasıyla, gelirler artmaktadır. Benzer içerikleri karşılaştırdığımız zaman Amerika’da yayınlanan bir içerik için 1000 adet görüntülenebilir reklam varken, Türkiye’de yayınlanan bir içerik için, görüntülenebilir reklam sayısı 60-70 civarında olabiliyor.

İçerik: Videolarda ne zaman reklam gösterileceğine Youtube ve Reklamverenler karar vermektedir. Bir içeriğiniz çok fazla izlenmesine rağmen, reklamverenlerin hedef kitlesine hitap etmiyor olabilir. Bu video için kazançlar oldukça düşük olacaktır. Ayrıca her içerikte reklam görüntüleneceğine dair bir garanti yoktur.

Youtube ve reklamverenler kaynaklı güncellemeler: Bazı dönemlerde reklamverenler ve Youtube, reklam gösterimlerinde değişikliklere gitmektedir. Bu süreçte reklam gösterimlerinde ve gelirlerinde %40 – %50 oranında düşüşler olmaktadır.

Ülkemizde Youtube’dan para kazanmak gerçekten zordur. Kaliteli içerikler üretmenin yanında gelirlerinizi arttırmak için bir Adsense danışmanına da ihtiyaç duyabilirsiniz. Youtube Adsense danışmanlığı konusunda detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Website, barındırma iş ortakları gelir düşüşü sebepleri ve çözümler

Adsense tbm

Adsense yayıncısı sitelerin durumu Youtube’a oranla daha kötü diyebiliriz. Kaliteli bir siteyi yayına sokmak , yayın maliyetlerini karşılamak, kullanıcılar için kaliteli içerikler üretmek oldukça zor bir iştir. İşin sonunda Adsense hesabınızda iyi bir gelir görmek istiyorsunuz fakat durum hiç de öyle değil. Birçok websitenin geliri hergeçen yıl bir önceki yıla göre neredeyse %20- %30 düşüş yaşamaktadır. Türk sitelerin TBM değerleri yerlerde desek yanlış olmaz sanırım.

TBM oranları neden düşüyor ? TBM tıklama başına maliyet, reklamverenlerin maliyetini belirleyen en temel faktördür. Bir anahtar kelime için ödenen ücreti göstermektedir. TBM oranları, site içeriğinize ve sitenizde gösterilen reklamlara göre değişiklik göstermektedir. Bu oranların ne ifade ettiğini anlıyoruz fakat hesaplamanın nasıl yapıldığını maalesef Google’dan başka kimse bilmiyor. Reklamverenlerin bütçe devri gerçekleştirdikleri çeyrek başlarında TBM oranları çok fazla düşmektedir.

Google, reklam tıklamalarında güvenilirliğini korumak için tüm tıklamaları ve gösterimleri dikkatle izlemektedir. Birçok algoritma ve manuel kontrol ile reklam tıklamaları incelenir.

  • Tüm reklam tıklamaları izlenir.
  • Tüm reklam görüntülemeleri izlenir.

Adsense istatistik

Geçersiz reklam tıklamaları, siteniz için düşük Adsense geliri olarak geri döner. Bir reklam tıklamasının geçerli olup olmadığını incelemek için birçok filtreleme yöntemi kullanılmaktadır. Gelirinizde düşüş yaşamanıza neden olan en yaygın reklam tıklamaları;

  • Gerçek kullanıcılar tarafından yapılmayan tıklama ve reklam gösterimleri.
  • Otomatik tıklamalar.
  • Reklamlara tıklamaya teşvik eden ve doğal olmayan reklam tıklamaları.

Eğer gelirinizde büyük düşüşlerle karşılaşıyorsanız, muhtemelen reklamlarınızın tıklama ve gösterimlerinde yukarıdaki gibi sorunlardan biri ile karşı karşıyasınız. Bu gibi geçersiz etkinlikler kazançlarınızın düşmesindeki baş nedenlerdir diyebiliriz. Tıklamalarda olağan dışı etkinlikler farkediyorsanız, Geçersiz tıklama iletişim ekranını kullanarak Adsense yetkililerini uyarmanız gerekmektedir. Geçersiz tıklamalar, reklamların durdurulmasına neden olabilir.

Peki ne yapmalıyız ?

Genel anlamda Google politikalarına uyumlu bir sayfa oluşturmanız gerekiyor. Hedef hiçbir zaman reklama tıklatma olmamalı. Bu, sitenızın doğallığını yitirmesine neden olacaktır.

1. Reklam yerleşimi, bir site için en temel unsurdur. Reklamlarınızı yerleştirirken kullanıcılardan daha fazla reklam tıklaması almak için değil, reklamı gerçekten görmek isteyen kullanıcılar için düzenlemeniz gerekmektedir. Uzun vadede gelirinizi arttırabilmek için doğru reklam yerleşimi kritik önem taşır.

Reklam yerleşimlerinizi belirli aralıklarla güncellemeniz ufak değişiklikler yapmanız da faydalı olacaktır.

2. Doğru başlık kullanma ve içerik içinde yeterli açıklamaların bulundurmak, sitenize gelen kullanıcılara alakalı reklam gösterebilmek için önemlidir. Kullanıcıları yanıltan başlıklar ve açıklamalar içinde alakasız reklamlar görünecektir ve bu durum reklam gelirlerinizi doğrudan düşürmektedir.

3. Performans raporları ve analytics ekranını etkin bir şekilde kullanın. Sitenizde yayınlanan reklamları ve reklam tıklamalarını analiz edebilmeniz için performans raporları ekranı önemlidir. Sitenizin performansını, mobil ve masaüstü kullanıcılarınızı analiz ederek sitenizi o yönde geliştirmeniz gerekmektedir.

Bunlar haricinde gelirinizi arttırmak için faydalanabileceğiniz birçok sinyal vardır. Google, bu konuda tahmin ettiğinizden titiz davranmaktadır. Konu hakkında sorularınızı iletişim ekranını veya yorum ekranını kullanarak bizlere iletebilirsiniz. Serkan ÇATALTAŞ

Serkan Çataltaş

1987 Yılında Malatya'da doğdu. Netaş'ta çalışmalarına devam etmektedir.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Hocam sitem 1 hafta dir adsense onayı aldi ilk 3 gün gelirim 6 7 tlydi sonra sayfa bgbg TBM sıfırlandı șuan 800 900 kiși siteme giriyor gelir sıfırlandı mail atsam yada Facebook WhatsApp üzerinden iletişime geçip yardımci olamazmisiniz bu arada ben de malatyaliyim.

  2. Serdar bey merhaba 1 yıllık bir you tube kanalı sahibiyim 60 bin abone ile oldukça iyi izleme alıyorum. Benim bazı sorunlarım var. TBM her zaman 0.02 0.03 arasında hiç yükselmiyor.Ağustos ayı itibarı ile ADSENSE BGBM 3.26 BGBG 1.33 kadar düştü sorunun çözümünü bulamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar size bazı ekran görüntüleri ile sorunumu daha iyi anlatabilirim belki. email adresinizi verirseniz görselleri atabilirm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir