Mobil

En iyi Android Uygulamaları Arşivi

Merhaba ozengen.com takipçileri. Bugün sizler için Android telefonlar için sunulan en iyi ve en kullanışlı uygulamaları sunacağız. Bu uygulamaların içinde mutlaka bildiğiniz uygulamalarda varsa fakat hiç görmediğiniz ve sizi şaşırtacak derecede kaliteli uygulamalar da olacağından eminiz. Android uygulamalar arşivi sürekli olarak güncellenerek , geliştirilecektir. Sizlerde başarılı bulduğunuz uygulamaları bizlerle paylaşarak yazıya eklenmesini sağlayabilirsiniz.

[divider]

Tema, Widgets, Launcher

Themer launcher: Telefonunuzun klasik görünümünden sıkıldıysanız tam size göre bir uygulama. Oldukça sade ve kullanışlı arayüzler sunuyor. Onlarca tema ve görünüm seçeneklerinden dilediğinizi kullanabilirsiniz. Ayrıca temanızı kendinize göre de düzenleyebilirsiniz. Ücretli tema seçenekleri de sunmaktadır

Smart Launcher 3: Basit , telefonu yavaşlatmayan bir launcher arıyorsanız Smart Launcher’i deneyebilirsiniz. Telefonunuzun görünümünü istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Uygulama ile telefonuzun ekranını dikkat çekici bir görünüme sokabilirsiniz.

Apex Launcher: Kilit ekranı , tema ayarları, geçiş efektleri, klasör vb. telefonunuzdaki tüm görünümleri düzenleyebileceğiniz basit ve kullanışlı bir launcher.

Nova Launcher Prime: Özellik olarak Apexle benzerlik gösteriyor fakat daha hızlı bir kullanım sunuyor.

GO Başlatıcı EX: GO Başlatıcı, Android telefonunuz için şık, akıllı ve ince bir sistemdir. Güncel tema ve yüksek çözünürlüklü duvar kağıdı sağlayarak ekranınızı süsler ve ideal telefonunuza sahip olmanız için bol widget’lar, hareketler ve araçlar sunar. Başarılı bir uygulama olmasına rağmen çok fazla şarj harcamaktadır.

HD Widgets: Widget kullanımını seviyorsanız, dilediğiniz renk, simge, saat, düzen ve arka plan seçerek tek tuşla oluşturabilirsiniz.

Müzik ve Radyo

Spotify Music: Uygulama ülkemizde oldukça ciddi kullanıcı sayısına sahiptir. Spotify ile online ve offline olarak dilediğiniz müziği , istediğiniz zaman dinleyebilirsiniz. Sanatçıları ve albümleri dinleyebilir veya en sevdiğin şarkılardan oluşan kendi çalma listelerini oluşturabilirsin.

Deezer Music: Deezer ile istediğin kadar müziği Bedava dinleyebilirsin. 40 milyon parçadan en sevdiklerini ara Tüm müziğini tek bir yerde elinin altında tut Sürekli yenilenen önerilerle daha fazla dinle daha fazla beğen Kendi müzik koleksiyonunu oluştur ve aradığın her şeyi hemen bul

Shazam: Müziklerin kime ait olduğunu bulmak, şarkı sözlerini öğrenmek ve şarkıcıların tüm müziklerini görmek için dünya genelinde en çok kullanılan uygulamalardan biridir.

TuneIn Radio: Favori radyo kanallarını dinleyebileceğiniz bu uygulama, 100 binden fazla istasyonla dünyanın en geniş ücretsiz spor, müzik, sohbet ve haber radyo koleksiyonunu sunuyor.

Radio FM: TuneIn kadar olmasada ülkemizdeki birçok radyo kanalını sorunsuz dinleyebileceğiniz bir uygulama.

Resim ve Fotoğraf

Snapseed: Google tarafından geliştirilmiş eksiksiz ve profesyonel bir fotoğraf düzenleyicidir. 25 farklı fırça ve efekt seçeneği ile piyasada bulabileceğiniz en başarılı uygulama diyebiliriz.

Prisma: Fotoğraflarınıza harika efektler vereceğiniz oldukça başarılı bir uygulama. Prisma, ünlü sanatçıların stillerini kullanarak fotoğraflarınızı resimlere dönüştürür: Munk, Picasso ve daha dünyaca ünlü pek çok süslemeler ve desenler. Sinir ağlarının ve yapay zekanın eşsiz bir kombinasyonu, unutulmaz anları zamansız sanat eserlerine dönüştürmenize yardım ediyor.

Adobe Photoshop Lightroom: Lightroom akıllı telefonunuzdan veya tabletinizden profesyonel kalitede görüntüleri paylaşmak için olanak sağlar. Yazılımı sınırsız olarak kullanmak için aylık 20 tl gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Autodesk sketchbook: Telefonda kullanabileceğiniz en iyi çizim uygulaması diyebiliriz. Çizim konusunda uygulama arayan kullanıcıların denemesini öneririz.

Google Photo: Android cihazlarda yüklü gelen fotoğraflar uygulaması, resimlerinizi yedeklemekve düzenlemek için sınırsız bir dünya sunuyor. Önemli anlarınızı kaybetmemek için senkronizasyon özelliğini açarak yedekleme özelliğini kullanmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca son yayınlanan özelliği sayesinde resimlerinizi tarayarak metinlere dökebiliyorsunuz.

Alarm

Morning Routine – Alarm Clock: Piyasadaki en başarılı alarm uygulaması. Alarma bir barkod tanımlayarak, alarmı susturmak için tekrar bu barkodu okutmanız gerekiyor. Örneğin televizyonun barkodunu tanımadığınız zaman alarmı susturmak için bu odaya gitmeniz gerekiyor. Tabi bu sırada uyanmış oluyorsunuz.

Alarmlı Saat + Süre Ölçer: Uygulama alarm özelliğinin yanında aynı zamanda dâhili bir süre ölçer, kronometre ve yepyeni uyku izleyicisi ile beraber geliyor. Uyku zamanlarınızı ölçerek analiz edebiliyor.

Timely Alarm Clock: Uyanma saatinden önce kısık seslerle başlayarak uyanma saatinizde sesi yükseliyor. Alarmı kapatmak için matematik soruları ve kod girme gibi bilgiler girmeniz gerekiyor.

SleepBot: Başarılı bir alarm uygulaması daha. Gece yatakta dönmelerinizi, horlamalarınızı kaydederek uyuma durumunuzu analiz edebiliyor. Uykunun yanında beslenme önerileri de sunabiliyor. Alarmı kapatmak için farklı birçok alternatif sunuyor.

Not Alma ve Hatırlatıcılar

Google Keep: Not alma konusunda amacına hizmet eden basit , sade bir arayüze sahip uygulama. Google hesabınızla senkronize ederek notlar alabilir, kamera görüntüleri ekleyebilir, sesleri kaydedebilirsiniz. Chrome tarayıcı ile senkronize olarak çalışarak hem bilgisayar hemde telefonunuzda notlarınıza erişebilirsiniz.

Wunderlist: Yapmanız gekeken işlemleri not alarak dilediğiniz zaman size hatırlatıyor.Dünya genelinde çok kullanılan bir uygulama. Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kişinin fikirlerini, yapılacak işleri ve görülecek yerleri not etmesine yardımcı oluyor. Başarılı bir hatırlatıcı.

Any.Do: Şık ve kullanışlı bir hatırlatıcı uygulaması. Wunderlist ile benzerlik gösteriyor fakar görünüm olarak daha başarılı diyebiliriz.

OneNote: Microsoft’un yayınladığı bir not uygulaması. El yazısı ile notlar alabilir ve bu notlara dilediğiniz yerden ulaşabilirsiniz. Denemeye değer.

Sistem

GO Battery Saver: Batarya tasarrufu yapmanızı sağlayan oldukça başarılı bir uygulama. Gelen son güncelleme ile telefondaki yavaşlık sorunu da halledilmiş durumda. Uygulama sayesinde bataryanızın süresini normalden 5-6 saat daha uzatabilirsiniz.

CCleaner: Telefonunuzdan sildiğiniz uygulamaların kullandığı verileri temizleyebileceğiniz, gereksiz dosyaları temizleyip telefonunuzun performansını arttırmanıza yarayan oldukça başarılı bir optimizasyon uygulamasıdır.

Gravity Screen: Telefonu elinize aldığınız anda telefonunuzun açılmasını, telefonu masaya braktığınız anda kapanmasını sağlayan bir on – off uygulaması. Bu sayede telefonunuzun kilidini kapatıp açmak zorunda kalmıyorsunuz.

Go Locker: Telefonunuza canlı bir kilit ekranı sunan oldukça kullanışlı bir uygulama. Çok güzel temalar sunmasına rağmen birçoğunun paralı olması tek eksi yönü diyebiliriz.

Navigasyon – Harita

Google Haritalar: Google ülkemizde navigasyon konusunda biraz geç kalmış olsa da başarılı bir navigasyon diyebiliriz. Özellikle istediğiniz haritayı offline olarak indirip kullanabiliyor olmanız büyük avantaj.

Yandex Navigasyon: Ülkemizde en çok kullanılan navigasyon yazılımı. Trafik bilgilendirmesi konusunda henüz istenilen düzeyde olmasa da diğer uygulamalara kıyasla sorunsuz çalışıyor diyebiliriz.  Tamamen ücretsiz olarak sunulan Yandex Navigasyon, şimdilik rakipsiz navigasyon uygulaması diyebiliriz.

Waze: Çok fazla bilinmeyen toplum temelli trafik ve navigasyon uygulaması. Verilerin birçoğu kullanıcılardan gelmektedir. Bu yönü ile navigasyonun sosyal medyası diyebiliriz.

İBB CepTrafik: Yola çıkmadan önce trafik hakkında bilgiler alabileceğiniz, trafik yoğunluğunu görebileceğiniz bir uygulama. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sunduğu bu uygulama, istanbulda trafiğe çıkan tüm şöförler için olmazsa olmaz diyebiliriz.

Yandex.Haritalar: Şehir rehberi, Yayalar için navigasyon , Sürücüler için rotalar , Uydu fotoğrafları, cadde panoramaları ile kullanışlı bir harita uygulaması.

Diğer Faydalı Uygulamalar

SwiftKey Klavye: Telefonlar için şimdiye kadar sunulmuş en iyi klavye uygulaması. Klavyeniz için yüzlerce tema içinden size uygun olanı seçebilir, boyut ve görünümü dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Çok sık kullandığınız kelimeler klavye hafızasına alınarak daha sonraki kullanımlarınızda tek tuşla yazmanız sağlanıyor. Sosyal medya hesaplarınızla eşleştirerek, kelime kullanımınızı da senkronize edebilirsiniz.

Uber: Taxi kullanımınızı kolaylaştıracak, dünya genelinde kullanılan bir yolculuk uygulaması. Ülkemizde şimdilik bazı sorunlar yaşasa da yurtdışına çıkışlarda veya zorda kaldığınızda taxi çağırabileceğiniz bir uygulama.

İnstant heart rate: Kalp atışı ve nabız ölçümünü izleyebileceğiniz bir uygulama.

Sure Universal Uzaktan Kumanda: Sure ile televizyon, kumanda, projeksiyon vb tüm cihazlarınızı uzaktan kumanda edebilirsiniz. Bu alanda bulabileceğiniz en başarılı yazılım. Denemenini öneririm.

CamScanner: Uygulama sayesinde belgelerinizi tarayarak pdf olarak kullanabilirsiniz.

Duolingo: En iyi uygulamalar listesi yapıyor olsaydın en tepede Duolingo olurdu. İngilizce ve diğer dilleri öğrenmenize yarayan günlük pratiklerle yabancı dil bilginizi oldukça arttıran süper bir yazılım. Eğer daha önce kullanmadıysanız mutlaka kullanmanızı öneririz.

Opera VPN: Telefonunuzda bedava kullanabileceğiniz rakipsiz bir VPN yazılımı.

[divider]

Kullandığınız ve önerebileceğiniz uygulamaları yorum ile bizlere iletebilirsiniz.

Serkan Çataltaş

1987 Yılında Malatya'da doğdu. Netaş'ta çalışmalarına devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir