Sosyal Medya

İşletmenizi büyütmek için sosyal medya ipuçları

Yeni bir işe başladınız. Peki sosyal medya’yı işletmenizi büyütmek için nasıl kullanabilirsiniz ? Küçük bir işletme sahibi veya girişimci olarak, yapılması gereken çok şey var ve bunların en başında gelen, işletmenizi çevrimiçi hale getirmektir. Potansiyel müşterilerinizin size daha kolay erişebilmesi ve müşteri hacminizi arttırmak için oldukça önemlidir. Sosyal medya işletmeler için oldukça faydalı bir dünyadır. Müşterilerinizle iletişime geçmek, endişelerini gidermek ve sizi başarıya götürebilecek birçok hamlede bulunabilirsiniz. İşletmeniz için sosyal medyaya başlamak için sizler için aşağıdaki kılavuzu hazırladık.

İnternet sitesi

İşletmenizin internetteki en büyük varlığı, bir internet sitesidir. Bu internet sitesinin çok pahalı ve karmaşık bir sisteme sahip olmasına gerek yoktur. Temel bilgi ve içerikleri sunarak basit bir web sitesi ile yayına başlayabilirsiniz. Web sitesinin asıl amacı, ürün ve hizmetlerinizle alakalı doğru bilgileri sunmasıdır. Sade ve temiz bir görünüm ile doğru bilgileri sunduğunuz bir web sitesi, kullanıcılar için oldukça faydalı olacaktır.

Google ve Yandex Haritalar

Müşterilerin haritalar’ı kullanarak işletmenize ulaşabilmesi için Google ve Yandex haritalarda mutlaka işletmenizi etiketleyin. İşletmeniz hakkında bilgi, resimler, çalışma saatler ve iletişim bilgisi gibi içerikleri güncel tutun. Şu anda insanlar en kolay iletişim noktasını olarak haritaları kullanıyor ve eğer haritalarda sizi bulamazlarsa diğer rakiplerinizi tercih edecektir.

Marka ve kişilik

İşletmenizin çevrimiçi varlığını tanımlamak için birkaç kelime bulmanızı öneririz. Bu, paylaştıklarınıza ve kendinizi nasıl sunduğunuza rehberlik edecektir. Bunlar size yol gösterecek basit kelimeler olabilir. Şirketinizi nasıl tanımlıyorsunuz ? Bunlara karar vermek, çevrimiçi olarak insanlarla ve diğer markalarla etkileşime girmenize yardımcı olur.

Medya

Çevrimiçi olarak koyduğunuz her şey, indirme veya ekran görüntüsü yoluyla birinin telefonuna veya bilgisayarına kaydedilebilir, böylece işletme sayfanıza koyduğunuz her şeyin herkese açık, kaliteli içerik olarak hazırlanması gerekir. Resimler, videolar ve kelimeler iyi düşünülmüş olmalıdır. Kendinizi müşterinin yerine koyun ve müşterilerin paylaşabileceğini düşündüğünüz içerikleri oluşturun.

Facebook

Eski güncelliğini ve popülerliğini korumasa da Facebook, müşteri kitlenize göre hala iyi bir tercih olabilir. Güncellemeleri, satışları, haberleri ve makaleleri paylaşma. Bir web sitesi oluşturmak şu anda zor geliyorsa, Facebook bir sonraki en iyi seçenek olabilir. Şirket işletme sayfanıza, arka plan hikayesi ve yardımcı fotoğraflar gibi işletmenizle ilgili tüm iletişim bilgilerini ve ek ayrıntıları girebilirsiniz. FB, topluluğunuzu oluşturmak, kitlenizle etkileşime geçmek için iyi bir platformdur.

Instagram

Ürünlerinizi tanıtmak ve doğru filtreyle her şeyin güzel görünmesini sağlamak. İşletmenin doğası ürün değil bir hizmetse, insanların hizmetlerini kullanın ve inanılmaz hizmet veya kaliteyi vurgulamak için hikayeler özelliğini kullanın. Instagram’da paylaşılan hikayeler doğrudan Facebook hesabına gönderilebilir, bu da her iki uygulamada paylaşmayı gerçekten kolaylaştırır.

NOT: Gönderi başına en fazla 10 hashtag kullanmanızı ve bunları altyazı yerine yorum bölümüne yerleştirmenizi öneririz.

Twitter

Markanız hakkında içerikler paylaşmak, güncel konu ve eğilimleri takip etmek için Twitter iyi bir tercihtir. 280 karakterle, sadece ilgi göstererek, yeniden tweetleyerek ve sohbetlere katkıda bulunarak benzer markalarla, etkileyicilerle ve şirketlerle ilişki kurabilirsiniz. Tüm bunları yapmak için 280’den az karakter kullanmanızı öneririz.

Sonuç: İşletmeniz için online bir yapı dizayn etmek gerçekten zaman ayırmanız gereken zor bir iştir. Tüm bunları yaparken tutarlı olmanız gerekiyor. Tutarlılık genellikle daha yüksek katılım sağlar, bu da sosyal medyadaki nihai hedefinizdir. Bu durumda, müşterilerinizin sizi sevmesi ve size güvenmesi, sattığınız her şeyi satın alması ve sizinle doğrudan iletişim kurması muhtemeldir.

Serkan Çataltaş

1987 Yılında Malatya'da doğdu. Netaş'ta çalışmalarına devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir