Bilişim

internet erişimi yok hatası çözümü

Bilgisayarınızda internet erişimi sorunu yaşıyorsanız, bağlantı detaylarında internet erişimi yok hatası alıyorsanız, aşağıdaki çözüm önerilerimizi uygulayabilirsiniz. Eğer sorun modeminiz veya bilgisayarınızdan kaynaklı ise sorunu çözebilirsiniz.

internet erişimi yok hatası basit bir anlatımla şu anlama geliyor. Kablolu veya kablosuz bir aygıta başarılı bir şekilde bağlısınız fakat bu ağa bağlı olan herhangi bir internet bağlantısı bulunamıyor. Örneğin; Modeminize servis sağlayıcınızdan gelen kabloyu söktüğünüz zaman modeme bağlı kalmaya devam edersiniz fakat network bağlantınızın üstünde sarı ünlem işareti oluşur ve görseldeki internet erişimi yok hatası alırsınız.

internet erişimi yok

Hatanın birçok sebebi olabilir. Başlıca sorunlar;

  • Modem ayarlarından kaynaklı sorunlar.
  • Servis sağlayıcıdan kaynaklı hat sorunları.
  • Modem ayarlarında, kullanıcı adı şifre hataları.
  • Genel bağlantı arızaları.

 

Çözüm için aşağıdaki önerileri sırası ile uygulayınız.

Modem ışıklarını kontrol edin

Öncelikle modeminizi kapatıp tekrar açın ve modem ışıklarını kontrol edin. Eğer ADSL veya DSL ışığı sabit yanmıyorsa Telefon hattını kontrol etmeniz gerekir.

Bağlantı kablolarının kontrolü

Kablolu bağlantı kullanıyorsanız Modem ve bilgisayar tarafındaki kabloları çıkarıp yeniden takın. Ayrıca modeminizde birden fazla giriş varsa diğer girişlere takarak deneyebilirsiniz. Kablosuz modemlerde bağlatıyı kesip tekrar bağlanmayı deneyebilirsiniz.

Firewall ve Antivirüs yazılımlarınızı kontrol edin

Antivirüs yazılımınızdan kaynaklı bir sorun olabilir. Antivirüs’ü devre dışı bırakarak tekrar deneyin.

Servis sağlayıcınızla iletişime geçin

En çok karşılaşılan sorun ADSL ışığının sabitlenmemesidir. Adsl ışığı sabitlenmiyorsa 444 0 333 telekom arıza destek hattından destek alabilirsiniz. Adsl hattınızı modemden çıkartıp telefon takarak da test edebilirsiniz.

Modeminizi yeniden yapılandırın

Son olarak modeminizi fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyebilirsiniz.  Modeminizin ip’si ile arayüzüne girip (192.168.2.1 , 192.168.1.1,10.0.0.2 ) fabrika ayarlarına dönüp tekrar kullanıcı bilgilerinizi girmelisiniz. Bu konuda modeminizin kullanım kitapçığına bakarak destek alabilirsiniz.

Bu işlemlerden herhangi biri ile sorun mutlaka çözülecektir. Eğer kablolarınızda ve modeminizde herhangi bir sorun yoksa genellikle servis sağlayıcılardan kaynaklı olarak bu hata ile karşılaşabilirsiniz. Eğer hatayı çözemediyseniz yorum atmanız halinde tekrar yardımcı olabiliriz.

Serkan Çataltaş

1987 Yılında Malatya'da doğdu. Netaş'ta çalışmalarına devam etmektedir.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. aygıt yöneticisini açın çıkan ekranda ağ bağdaştırıcılarından wifi sürücüyü bulun tıklayın .ıkan ekranda güç yönetimi yazan yeri açıp oradaki güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın tikini kaldırın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir