Anasayfa / İnternet / Google Hesabına Bağlı Uygulamalar Nasıl Görüntülenir
Sponsorlu Bağlantılar

Google Hesabına Bağlı Uygulamalar Nasıl Görüntülenir

Google hesabınıza bağlı uygulamaları ve bu uygulamaların yetkileri hakkında detayları yazımızda bulabilirsiniz. Özellikle android kullanıcıları, telefonlarına uygulama yüklerken Google hesaplarını kullandıklarından, bu uygulamalar Google hesabınızla senkronize olmaktadır. Verdiğiniz izinler ile birlikte , hesabınıza dair bazı bilgilere erişim hakları olmaktadır. Örnek vermek gerekirse; Spor yaparken kullandığınız bir uygulama, konum bilgilerinize erişim hakkı talep edebilir veya ajanda uygulaması indirdiğiniz zaman bu uygulama kişiler bilgilerinize erişmek isteyebilir.

Bu erişim istekleri ve verdiğiniz yetkileri aşağıdaki adımları takip ederek kontrol edebilirsiniz. Kaynağından emin olmadığınız ve yetkilerini iptal etmek istediğiniz uygulamalar için “Bağlantıyı kes” seçeneğini kullanarak erişim izinlerini iptal edebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bağlı uygulamalarınızı, bilgisayardan görüntülemek için aşağıdaki bağlantıya giriş yapabilirsiniz.

https://myaccount.google.com/permissions

Sponsorlu Bağlantılar

Telefonunuzda Google hesabınız ile bağlı uygulamaları görüntülemek için; Ayarlar / Google hizmetleri / Bağlı uygulamalar seçeneklerini takip edebilirsiniz.

Erişim iznini iptal etmek istediğiniz uygulamanın üstüne dyı okunarak bağlantıyı kesebilirsiniz.

Uygulamalara verilen yetkiler ne anlama gelmektedir ?

Tam hesap erişimi: Tam hesap erişimi izni verdiğinizde, uygulama, Google Hesabınızdaki hemen hemen tüm bilgileri görebilir ve değiştirebilir (ancak şifrenizi değiştiremez, hesabınızı silemez ya da sizin adınıza Google Cüzdan ile ödeme yapamaz). Belirli Google uygulamaları tam hesap erişimi altında listelenebilir. Örneğin, iPhone’unuz için indirdiğiniz Google Haritalar uygulamasının tam hesap erişimine sahip olduğunu görebilirsiniz. Bu “Tam hesap erişimi” ayrıcalığı, sadece tam olarak güvendiğiniz ve kişisel bilgisayarınıza, telefonunuza veya tabletinize yüklenmiş olan uygulamalara verilmelidir. Güvenmediğiniz veya tanımadığınız bir uygulamaya tam hesap erişimi verdiyseniz bu izni Kaldır’ı tıklayarak iptal etmenizi öneririz.

Temel profil bilgilerinizi görüntüleme: Bu uygulamalar, hesabınızdaki temel verilere (örneğin, ad, e-posta, cinsiyet ya da ülke) erişir. Uygulamanın “Google Hesabınızı kullanarak oturum açabildiğini” de görebilirsiniz. Bu, Google’da oturum açmış olduğunuz sürece Google kullanıcı adınız ve şifrenizle bu uygulamalarda oturum açabileceğiniz anlamına gelir ve bu şekilde yeni şifreler hatırlama ya da yeni hesap oluşturma sıkıntısından kurtulursunuz.

Okuma ve yazma erişimi hakkında: Bazı uygulamalar ve siteler için verilen izinler, okuma ve yazma erişimini içerebilir. Bu durum, söz konusu uygulama veya sitelerindeki etkinliklerinizle ilgili bilgileri, kullandığınız Google ürünlerinde yayınlayabilecekleri anlamına gelir. Örneğin, telefonunuzda, koştuğunuz mesafeleri takip etmenize olanak veren bir uygulamanız olabilir. Bu uygulamanın, Google+’ya okuma ve yazma erişimi varsa uygulama, kaç kilometre koştuğunuza ilişkin bilgiyi Google+ sayfanızda yayınlayabilir.

Uygulamarı, telefonunuza kurarken vermiş olduğunuz yetkileri dikkatlice kontrol ediniz. Hesabınızda bilginiz dışında etkinlikler farkediyorsanız, yukarıdaki adımları takp ederek izinlerinizi gözden geçirebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hakkında Serkan Çataltaş

1987 Yılında Malatya’da doğdu. Netaş’ta çalışmalarına devam etmektedir.

Bir Yorum Yazın