Anasayfa / İnternet / Telefondan Gmail hesabını silme

Telefondan Gmail hesabını silme

Telefondan Gmail oturumunuzu kapatmanın yolu, Gmail hesabınızı telefondan silmektir. Telefondan Gmail hesabınızı kaldırarak Google hesabınızın oturumunu kapatabilirsiniz. Gmail ile beraber Youtube, Haritalar, Keep, Drive gibi Google hizmetinden de çıkış yapmış olursunuz.

Reklamlar

Telefonunuzu aktif kullanmaya devam ederken bu işlemi yapmanız önerilmez. Eğer telefonunuzu satacaksanız veya geçici olarak başkasına verecekseniz, oturumunuzu tamamen kaldırarak kişisel verilerinizi koruyabilirsiniz. Bu sayede Google hizmetleri oturumunuzu da kapatarak uygulamalardaki kişisel verilerinizin görünmesini de engelleyebilirsiniz. Bu işlem, Google hesabınızı silmez. Aynı hesabınızı kullanarak farklı bir cihazda tekrar oturum açabilir, kişisel verilerinizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Telefondan Gmail hesabını silme nasıl yapılır ?

Tekrar hatırlatmakta fayda var. Telefondan sildiğiniz hesabınızı, başka bir cihazda açarak tekrar kullanmaya devam edebilirsiniz. Hesabınızda herhangi bir veri kaybı olmayacaktır.

Reklamlar

Telefonunuzdan Ayarlar / Hesaplar ve senkronizasyon seçeneklerine dokunun.

Açılan ekranda Google hesabınızı seçin.

Sağ üstteki Diğer Diğer ardından “Hesabı kaldır” seçeneğine dokunun.

Bu işlemden sonra Google hesabınız, telefondan tamamen kaldırılmış olacaktır. Telefonu kullanmaya devam etmek için Farklı bir Google hesabı ile oturum açarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

Google hesabızı telefonunuzdan sildikten sonra ekranda “Hesapta işlem gerekiyor” uyarısı belirecektir. Bu uyarıda eski Google hesap şifrenizin tekrar girilmesi istenecektir. Farklı bir hesapta oturum açtıktan sonra bu uyarıyı artık görmeyeceksiniz. İşlem hakkında sorularınızı yorum atarak bizlere iletebilirsiniz.

Reklamlar

Hakkında Serkan Çataltaş

1987 Yılında Malatya'da doğdu. Netaş'ta çalışmalarına devam etmektedir.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*