Oyun

Oyun için hangi RAM’i tercih etmeliyim ?

Modern oyunların çalışması için ciddi miktarda bellek gerekir. Oyun, RAM’in daha yoğun olduğu bilgi işlem etkinliklerinden biridir. Genel olarak, sahip olduğunuz daha fazla RAM ile oyunun, temel özellikleri daha verimli hale getirebilirsiniz. Bununla birlikte, çok fazla RAM maliyetli ve gereksiz olabilir.

Bu makalede, oyun oynamak için ne kadar RAM’in ideal olduğunu ve Oyuncular için ideal RAM modellerini inceeyeceğiz.

Oyun için Daha Fazla RAM Daha mı İyi?

Çoğu oyuncunun sorduğu ilk sorulardan biri, “Ne kadar RAM’e ihtiyacım var?” Bunun cevabı şaşırtıcı derecede karmaşıktır, ancak temelleri kavramak kolaydır. Ortalama olarak, modern oyunların düzgün çalışması için 4 GB ile 8 GB arasında RAM gerekir. Bir oyunun sanat varlıkları, alınması en yoğun bellek gerektiren dosyalar arasındadır, bu nedenle her zaman elinizin altında olmaları gerekir. Ancak, işletim sisteminin kendisi ve herhangi bir arka plan uygulaması da şaşırtıcı miktarda RAM alabilir. Güvende olmak için, optimize edilmiş performans için birkaç GB RAM’e daha ihtiyacınız olacak.

Witcher 3 gibi daha zorlu oyunlar, yetersiz RAM algıladıklarında başlamaz bile, bazıları daha az miktarda bellek tahsis edildiğinde başlar. Ek olarak, RAM’in kendisinin oyun içi performans üzerinde çok büyük bir etkisi yoktur. Sistemin geri kalanı oyunun yükünü kaldırabiliyorsa, daha düşük RAM’e sahip olmak FPS’yi önemli bir farkla düşürmez veya oyunu oynanamaz hale getirmez.

Bir oyunun minimum gereksinimleri genellikle cömerttir ve OS RAM kullanımını içerir. Bu, oyun 8 GB RAM’e sahip olmanızı gerektiriyorsa, bu miktarda veya daha azıyla en iyi şekilde çalışacağı anlamına gelir.

Eğer bütçeniz uygunsa, 16 GB RAM’e yükseltmenizi öneririz. Çok büyük bir yatırım olmasa da, daha sorunsuz bilgisayar işlemleri sağlayacak ve donmaları önleyecektir. 16 GB RAM’e sahip olmak, arka planda daha fazla programın çalışmasına da izin verecektir.

Ek olarak, yüksek kapasiteli tek bir çubuk yerine birden çok düşük kapasiteli RAM çubuğu kullanın. Bunu yapmak, ayrı belleklerin bağımsız olarak çalışmasına izin vererek daha iyi sistem paralelliği sağlayacaktır. Aynı prensip, 16GB RAM almak istiyorsanız da geçerlidir. İki adet 8GB’a sahip olmak en yaygın sistem kurulumları arasındadır. Hem DDR3 hem de DDR4 yapıları için destekle, bütçe endişeleri dışında tek bir RAM almak için çok az neden vardır.

Akış kariyeri veya CAD odaklı tasarımla ilgilenen oyuncular muhtemelen 32GB’a yükseltmelidir.

En İyi RAM Markası Hangisidir?

Bazen, popüler markalardan satın alma, ek pazarlama ve prestij maliyetleriyle birlikte gelir ve bu da bütçe odaklı bir oyuncu için pek mantıklı olmayacaktır. RAM’ler o kadar ekonomiktir ki, birinci sınıf ürünler ile daha ucuz seçenekler arasındaki ciddi farklar olabilir

En iyinin en iyisini arıyorsanız, genellikle göz önünde bulundurmanız gereken üç marka vardır:

Corsair

Yaygın olarak önde gelen RAM üreticisi olarak tanınan Corsair , piyasadaki en moda, en hızlı ve en güvenilir seçenekler arasındadır. Corsair ayrıca diğer donanım bileşenlerini tasarlayıp üreterek onları inanılmaz derecede çok yönlü hale getirir.

G.Skill

G.Skill birkaç çevresel bileşen tasarlarken, en çok yüksek kaliteli RAM’i ile tanınır.

Kingston

Kingston, uygun fiyatlı RAM’in kralıdır. Kingston, genellikle Corsair veya G.Skill ürünlerinden çok daha ucuzdur ve tüm temel oyun gereksinimlerini karşılar.

DDR5’i Beklemeli miyim?

RAM dünyasında en çok beklenen gelişmelerden biri de yaklaşan yeni nesil bellek. DDR5 olarak adlandırılan bu, bilgisayar belleğinin evriminde bir sonraki adımdır. DDR5, sistemin genel kapasitesini ve hızını iyileştirerek hem mevcut hem de gelecek yazılımlarla uyumluluğu sağlar. DDR5, 2021’in sonunda veya 2022’nin başlarında ortaya çıkacak ve endüstrinin geri kalanının hızla yetişmesi muhtemel. Bu arada oyuncular, anakart üreticileri yeni PC’ler için DDR5 uyumlu ürünler sunana kadar beklemek zorunda kalacaklar.

Oyun amaçlı olarak, DDR4 (hatta DDR3) gayet iyi çalışacaktır. Genel olarak, bir oyun donanımı almak için DDR5’i beklemeyin. Mevcut birinci sınıf RAM’ler, önümüzdeki birkaç yıl için yeterli olacaktır.

Serkan Çataltaş

1987 Yılında Malatya'da doğdu. Netaş'ta çalışmalarına devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir