Anasayfa / Yazılım / Windows Kullanıcı Profili Nasıl Silinir

Windows Kullanıcı Profili Nasıl Silinir

Sponsorlu Bağlantılar

Windows işletim sisteminde kullanıcı profillerini silmek için aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz. Profil kaynaklı hataları gidermek için profili kaldırmak ve profillerle ilgili ayarlar için aşağıdaki işlemleri kullanabilirsiniz. Özellikle domain’e bağlı ortak kullanım alanında olan bilgisayarlarda birçok kullanıcının oturum açmasıyla birlikte sistem diskinde çok fazla bilgi olabilir. Bu tarz durumlarda’da profilleri silerek sistemi temizleyebilirsiniz.

Bilgisayarım’a sağ tıklayıp özellikler’e giriş yapın.

Solda bulunan menülerden “Gelişmiş sistem ayarları” seçeneğine tıklayın.

gelismis sistem ayarlari

Kullanıcı profilleri seçeneğinde “Ayarlar” a giriş yapın.

kullanici profilleri

Kullanıcı profilleri açılan menüde listelenecektir. Silmek istediğiniz profili seçip sil diyerek profilleri silebilirsiniz.

profiller

Sponsorlu Bağlantılar

Windows Notlar

  1. Denetim Masası’ndan Sistem’i açın.
  2. Gelişmiş sekmesindeki Kullanıcı Profilleri’nin altında Ayarlar’ı tıklatın.
  3. Bu bilgisayarda tutulan profiller altında, önce silmek istediğiniz kullanıcı profilini, ardından Sil’i tıklatın.

Notlar

  • Bu yordamı gerçekleştirmek için yerel bilgisayarda Administrators grubunun üyesi olmanız veya uygun yetki verilmiş bir temsilci olmanız gerekir. Bilgisayar bir etki alanına katılmışsa, Domain Admins grubunun üyeleri bu yordamı gerçekleştirebilir. En iyi güvenlik yöntemi olarak, bu yordamı gerçekleştirmek için Farklı Çalıştır seçeneğini kullanın.
  • Sistem’i açmak için Başlat’ı, sonra da Denetim Masası’nı tıklatın ve Sistem‘i çift tıklatın.
  • Sistemi komut satırından yönetici olarak açmak için aşağıdakileri yazın:

    runas /user: bilgisayaradı \Administrator “rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL sysdm.cpl”

  • Oturum açmış durumda olan kullanıcıya veya profili kullanımda olan bir kullanıcıya ait bir kullanıcı profili kopyalanamaz ve silinemez.
  • Gezici bir kullanıcı profilini silmek için etki alanı denetleyicisinde profilin klasörünün sahipliğini alabilir ve ardından silebilirsiniz. Bu işlemde, ilgili etki alanındaki herhangi bir bilgisayara yüklenmiş gezici profil bilgileri kaldırılmaz. Yüklenmiş profil bilgilerinin her bilgisayardan ayrı olarak silinmesi gerekir.

NOT: Profilleri silmeden önce kullanıcı bilgilerini kesinlikle yedeklemeniz gerekmektedir. Aksi taktirde bilgileri geri getirme şansınız yoktur.

Hakkında Serkan Çataltaş

1987 Yılında Malatyada doğdu. Netaş'ta çalışmalarına devam etmektedir.

Bir Yorum Yazın