İnternet

Yoğun veya Çöken siteye nasıl girilir

Özellikle kamu sitelerinde belirli dönemlerde çok ciddi yoğunluklar yaşanıyor ve bu durum siteye giriş yapmanızı engelliyor. Peki yoğun sitelere veya çöken sitelere nasıl giriş yapabiliriz ? Bunun için izlenmesi gereken belirli yöntemler var. Geçici bir yoğunluk yaşanıyorsa, bu yoğunluğu aşmanın belli yöntemleri veya tamamen çökmüş siteye geçici erişim, görütülenme gibi yöntemleri kullanabilirsiniz.

Yüksek trafik yaşayan web sitelerine erişim için çok fazla deneme yapmanız gerekebilir. Farklı tarayıcılar kullanarak sürekli giriş yapmayı deneyin. Alternatif olarak aşağıdaki yöntemleri deneyin.

1.Yöntem: Siteye ayarlarına giriş yaparak, Javascript ve Flash içeriklerini kapatarak, sitenin açılması için bir avantaj sağlayabilirsiniz.

Site adresinin solunda bulunan simgeye tıklayarak “Site ayarlarına” giriş yapın.

Açılan ekranda Javascript ve Flash seçeneklerinde “Engelle” seçeneğini işaretleyip sayfayı yenileyin.

2.Yöntem: Siteye geçici erişim için arama motorlarının önbellekleme özelliğini kullanabilirsiniz. Bu yöntem ile arama motorunun önbelleğe aldığı son içeriklere erişebilirsiniz. Sitenin güncel içerik ve servislerini kullanamazsınız.

Google’a giriş yaparak site adresini yazın.

Site adresinin hemen sağında bulunan simgeye tıklayarak “Önbellek” seçeneğine tıklayın.

3.Yöntem: Giriş yapmaya çalıştığınız site, çok fazla trafik yaratan ülkenin ip’lerini sınırlandırmış olabilir. Bu durumda VPN yaparak, siteye erişmeyi deneyebilirsiniz.

VPN kullanmak için “Opera tarayıcı” kullanabilirsiniz. Opera tarayıcıyı yükleyerek, ücretsiz VPN özelliği ile yoğunluk yaşadığınız siteye erişmeyi deneyin.

4.Yöntem: DNS adresi kullanıyorsanız, DNS adresinizi kaldırarak veya kullanmıyorsanız DNS ekleyerek giriş yapmayı deneyin.

Güncel olarak Google DNS adreslerini kullanabilirsiniz: 8.8.8.8 – 8.8.4.4

İşlem hakkında sorularınızı, yorum ile bizlere iletebilirsiniz.

Serkan Çataltaş

1987 Yılında Malatya'da doğdu. Netaş'ta çalışmalarına devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir