Reklamlar
Kategoriler: Mobil

Whatsapp mesaj gönderemiyorum çözümü

Whatsapp mesaj gönderemiyorum veye mesaj alamıyorum gibi sorunları nasıl çözeceğinizi anlatacağız. Whatsapp’ta bağlantı veya uygulamaya bağlı olarak mesaj gönderememe gibi sorunlar ile karşılabilirsiniz.

Mesaj gönderememe sorunlarının nedeni genellikle internet bağlantısıdır. Whatsapp çok iyi bir internet bağlantısı gerektirmez fakat eğer bağlantınızda ciddi sorunlar yaşıyorsanız uygulama, sunucular ile bağlantı kuramaz ve mesaj sorunları yaşarsınız. Sorunla karşılaştığınız anda ilk yapmanız gereken bağlantınızı test etmek olmalıdır. Whatsapp sunucu sorunlarına bağlı olarak da mesaj gönderme sorunu yaşayabilirsiniz.

Öncelikle yakınlarınızda başka Whatsapp kullanıcıları varsa bu telefonlarda sorun olup olmadığını kontrol edin. Sorunlar, android veya ios kullanıcılarına göre değişiklik gösterebilir. Bu sebeple kontrol ettiğiniz telefonun sizinle aynı işletim sistemine sahip olması daha iyi olacaktır.

Bağlantınızı test etmenize rağmen hala sorun yaşıyorsanız aşağıdaki çözüm yöntemlerini sırası ile deneyebilirsiniz. Bağlantı çözümleri size basit gelebilir fakat genellikle bu işlemler sonrası sorun çözülmektedir.

Whatsapp mesaj gönderemiyorum nasıl çözebilirim ?

1. Öncelikle cihazınızı yeniden başlatın. Birçok sorun telefonu yeniden başlattıktan sonra çözülmektedir. Telefonunuzu kapatıp 30-40 saniye bekledikten sonra cihazı tekrar açın ve uygulamayı tekrar test edin.

2. Mesaj gönderdiğiniz kişi sizi engellemiş olabilir. Bunu nasıl anlayabilirsiniz ? Whatsapp Engellendiğimi Nasıl Anlarım Kesin Yöntem isimli makalemizi okuyarak gerekli kontrolleri yapabilirsiniz.

3. Hesabınızı doğrulamamış olabilirsiniz. Hesap ayarlarınıza giriş yaparak hesabınızın doğrulanıp doğrulanmadığını tekrar kontrol edin.

4 . WhatsApp üzerinden mesaj göndermeye çalıştığınız kişinin numarası telefonunuza doğru olarak kaydedilmemiş olabilir. Türkiye’de bulunan hatları başında +90 olmadan kaydetmeniz yeterlidir. Mesaj gönderemediğiniz numarayı nasıl kaydettiğinizi tekrar kontrol ediniz.

5. Uygulamayı güncellemeyi deneyin. Android telefonlar için Google play, iPhone telefonlar için App Store’a giriş yaparak uygulamayı güncelleyin.

6. Son olarak uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bu sayede doğrulama işlemlerini de yeniden yaparak sorunu gidermeyi deneyebilirsiniz.

Hala sorun devam ediyorsa Whatsapp bağlantı problemleri ve çözümleri isimli makalemizi okuyarak bağlantı sorunlarını kontrol edebilirsiniz. Kolay gelsin.

Reklamlar
Paylaş

Yorumları göster

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

2 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

4 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar