Sosyal Medya

Twitter Şifre Değiştirme Resimli Anlatım

Twitter hesabı şifresi nasıl değiştirilir ? konusunu resimli olarak sizlere anlatacağız. Twitter şifre değiştirme işlemini düzenli aralıklarla yapmanız hesabınızı daha güvende tutmanızı sağlar. Tabiki hesabınızın güvenliği için mail adreslerinizi de aynı kurallar içerisinde güvene almanız gerekmektedir. Aşağıdaki yolları takip ederek Twitter şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Şifre nasıl değiştirilir ?

Twitter hesabınıza giriş yapın. “Ayarlar” seçeneğine tıklayın.

Twitter ayarlar

Solda bulunan seçeneklerden “Şifre” menüsüne giriş yapın.

twitter şifre

Mevcut şifre: Kullandığınız şifrenizi girin

Yeni şifre: Belirlediğiniz yeni şifreyi girerek onaylayın.

Şifrenizi belirledikten sonra “Değişikleri kaydet” butonuna basarak şifre değiştirme işlemini tamamlayabilirsiniz. Güvenli şifre oluşturma için aşağıdaki maddeleri okumanızı öneririz.

twitter şifre değiştirme

 

Şifrenizi oluştururken aşağıdaki durumlara dikkat etmelisiniz. Twitter şifrenizin güenliği için maddelere gözatmanızı öneririz.

  • E-posta hesabınız ve çevrimiçi bankacılık hesaplarınız gibi önemli her bir hesabınız için farklı bir şifre kullanın. Farklı hesaplarda aynı şifrenin kullanılması risklidir. Birisi, bir hesapta kullandığınız şifreyi öğrenirse e-posta hesabınıza, adresinize ve hatta paranıza erişebilir.
  • Birisi şifrenizi öğrendiyse bilginiz olmadan hesabınıza erişiyor olabilir. Şifrenizi düzenli olarak değiştirmek bu tür yetkisiz erişimi kısıtlamanıza yardımcı olur.
  • Şifrenizde rakamları, simgeleri ve büyük/küçük harfleri karışık olarak kullanmak başkalarının şifrenizi tahmin etmesini zorlaştırır. Örneğin, içinde rakamlar, simgeler ve büyük/küçük harflerin karışık kullanıldığı sekiz karakterlik bir şifre, yalnızca küçük harflerin kullanıldığı sekiz harflik bir şifreye göre 30.000 olası kombinasyon daha fazla içerdiğinden bu tür bir şifrenin tahmin edilmesi daha zor olur.
  • Kişisel bilgilerinizle ilgili olmayan, harf, rakam ve simgelerin bir kombinasyonu olan benzersiz bir şifre kullanın. Örneğin rastgele bir kelime veya kelime grubu seçebilir ve tahmin edilmesini daha da zorlaştırmak için başına, ortasına ve sonuna harfler/rakamlar ekleyebilirsiniz (örneğin, “k0rKu5u2@sLaN”). “şifre” veya “açılsusamaçıl” gibi basit kelimeler ya da kelime öbekleri; “qwerty” veya “qazwsx” gibi klavye harf dizileri ya da “abcd1234” gibi sıralı diziler şifrenizin tahmin edilmesini kolaylaştıracağından bunları kullanmayın.
  • Şifrenizi sıfırlamanız gerektiğinde e-postaları alabilmeniz için ikincil e-posta adresinizi güncelleme işlemini düzenli olarak yaptığınızdan emin olun. Şifre sıfırlama kodlarını kısa mesajla almak için bir telefon numarası da ekleyebilirsiniz.
  • Pek çok web sitesi ayrıca, şifrenizi unutmanız durumunda bir güvenlik sorusunu yanıtlama seçeneği de sunmaktadır. Kendi sorunuzu oluşturabiliyorsanız yanıtını yalnızca sizin bilebileceğiniz bir soru bulmayı deneyin. Başkalarının, bloglarda veya sosyal ağ profillerinde çevrimiçi olarak yayınladığınız bilgileri tarayarak tahmin edebilecekleri yanıtlar kullanmayın. Seçenekler listesi içinden bir soru seçmeniz gerekirse (ör. doğduğunuz şehir gibi) yukarıdaki ipuçlarından bazılarını kullanarak yanıtınızı benzersiz yapmanın bir yolunu bulmaya çalışın. Bu şekilde, birisi yanıtı tahmin etse bile doğru olarak nasıl gireceğini bilemeyecektir.
  • Bilgisayarınızdaki veya masanızdaki çeşitli yerlere üzerinde şifrelerinizin bulunduğu notlar bırakmayın. Oradan geçen bir kişi bu bilgileri kolayca çalabilir ve hesabınıza izinsiz girmek için kullanabilir. Şifrelerinizi bilgisayarınızdaki bir dosyaya kaydetmeye karar verirseniz, dosyayı benzersiz bir adla oluşturarak diğer kişilerin içinde ne olduğunu bilmemelerini sağlayın. Dosyaya “şifrelerim” gibi açık bir ad vermekten kaçının. Birden çok şifreyi hatırlamakta zorlanıyorsanız, güvenilir bir şifre yöneticisi iyi bir çözüm olabilir. Bu hizmetlerle ilgili yorumları ve hizmetlerin ne kadar itibarlı olduklarını öğrenmek için birkaç dakikanızı ayırın

Şifrenizi güvenliğinden emin olduğunuz ağlarda ve bilgisayarlarda değiştirin. Özellikle başkalarına ait bilgisayarlarda keylogger veya casus yazılımlar olma ihtimaline karşı bu tarz durumlara dikkat edin. Şifrenizi kimseyle paylaşmayın !

Serkan Çataltaş

1987 Yılında Malatya'da doğdu. Netaş'ta çalışmalarına devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir