Mobil

Güç tuşu bozuk telefon nasıl açılır ?

Akıllı telefon’ların, güç tuşu hasarlara uğrayabilir ve bozulabilir. Arızalı veya eksik güç düğmesine onarım dışında kalıcı bir çözüm mevcut değildir. Peki güç tuşu bozuk telefonda telefonu nasıl açabilirsiniz ?

Güç tuşu bozuk iPhone ve Android telefonunuzu açabilirsiniz. Bunun için herhangi bir uygulama veya yazılım kurmanıza gerek yoktur. Bunu yapmanın birkaç farklı yolu var.

Power tuşu bozuk iPhone nasıl açılır ?

İphone telefonlarda; Power tuşu bozukken telefonunuzda sarjiniz oldugunda şarja takmanıza rağmen telefon açılmaz. Şarj %5’in altına indiği zaman telefonunuz otomatik açılır. Telefon kapalı iken sarja takmadan önce home tuşuna basili tutarak şarja takın ve telefonunuz acilacaktir.

Telefonunuzu bilgisayara bağlayın

Bu çok az telefonda çalışacak ama denemeye değer. Telefonunuzu USB kablosuyla PC’nize bağlayın. Pil şarjı sıfırsa, biraz şarj olmasına izin verin.

Pil, telefonu açmak için yeterli şarja sahip olduğunda, kendi kendine açılma ihtimali vardır.

Ses kısma+açma ve Home tuşuna aynı anda basın

Akıllı telefonların çoğuda artık fiziksel ana düğmeleri yok, daha doğrusu çok azında var. Android telefonunuzun güç düğmesi bozuksa ancak basabileceğiniz fiziksel bir home tuşunuz varsa, aşağıdaki tuş kombinasyonu onu açacaktır.

Ses Tuşları + Ana Ekran Düğmesi

Telefonunuzun şarjlı olduğundan emin olun. Hem ses açma hem de azaltma tuşlarını basılı tutun ve telefonunuzu PC’nize bağlayın. Ardından, ses seviyesi tuşlarını basılı tutarken ve cihaz USB’ye bağlıyken Ana Sayfa düğmesini basılı tutun. Birkaç dakika bekleyin. Menü göründüğünde, tüm düğmeleri bırakın. Ekranınızda bir dizi uyarı ve komut alacaksınız. Telefonunuzu hiç rootlamadıysanız, bunlar korkutucu görünebilir ama endişelenmeyin. Seçenekler arasında gezinmek için ses tuşlarını kullanın ve yeniden başlatma veya açma seçeneğini belirleyin. Telefonunuz açılacaktır.

Önyükleyici/İndirme/Fastboot Modu

Sesi artırma ve/veya azaltma (üreticiye göre değişir) tuşlarına basın ve cihazınızı bilgisayarınıza takın. Aşağıdaki yöntemleri kullanın;

  • Nexus ve Piksel Cihazlar: Sesi kısın ve cihazı takın. Google açılış ekranı göründüğünde bırakın.
  • LG Cihazları: Sesi kısın ve LG logosu görünene kadar basılı tutun, ardından bırakın. Bu işe yaramazsa, ses düğmesini bir saniye bırakın ve tekrar basın.
  • HTC Cihazları: HTC buna ‘Hızlı Önyükleme Modu’ olarak atıfta bulunur Ses kısma düğmesini basılı tutun, ardından ses kısma tuşunu basılı tutarken cihazı açın.
  • Motorola Cihazları : Sesi kısın ve fişi prize basılı tutun.

Samsung telefonlar

Samsung telefonlarda aşağıdaki yöntemi kullanabilirsiniz.

1. Sesi açma ve kısma düğmesini basılı tutun
2. PC’ye bağlanmak için USB kablosunu takın
3. Uyarı ekranı açılır, yeniden başlatmak için ses kısma düğmesine basın

Serkan Çataltaş

1987 Yılında Malatya'da doğdu. Netaş'ta çalışmalarına devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir