Windows 10

Windows 10’da birden çok klasör oluşturma

Windows 10 bilgisayarınızda dosyaları organize etmek ve yönetmek istiyorsanız, manuel olarak yeni klasörler ve alt klasörler oluşturmak zaman alır. Bunun yerine, Komut İstemi, PowerShell veya bir toplu iş dosyasını kullanarak aynı anda birden çok klasör oluşturabilirsiniz.

Bu uygulamalar sizi,> Yeni Klasör’e sağ tıklama veya Ctrl + Shift + N kullanarak yeni bir klasör oluşturma görevinden kurtarır; bu, bunlardan birkaçını oluşturmanız gerekiyorsa yorucu olur. Komut satırını kullanarak tek bir komutta istediğiniz isimde yeni klasör’ler oluşturabilirsiniz.

Komut satırı kullanarak birden çok klasör nasıl oluşturulur ?

Görev çubuğundan Windows Başlat düğmesini tıklayın ve Komut İstemi’ni açmak için Windows Arama çubuğuna “cmd” yazın. Başlat çalıştır’a cmd yazarak da komut satırına giriş yapabilirsiniz.

Ardından, arama sonuçlarından “Komut İstemi” ni seçin.

Öncelikle klasörleri oluşturacağınız dosya yolunu seçmeniz gerekiyor. Örnek olarak masaüstüne klasör oluşturuyoruz. Bunun için;

cd desktop

md pazar pazartesi salı çarşamba perşembe cuma cumartesi

Komutu yazıp enter’a bastıktan sonra yeni klasörlerin masaüstünde oluşturulduğunu göreceksiniz. Bundan sonra, yeni yapılan klasörleri kontrol etmek için Komut İstemi’ni kapatabilir ve hedefi Windows Gezgini’nde açabilirsiniz.

Bunun haricinde powershell komutları kullanarak da toplu klasör oluşturabilirsiniz fakat son kullanıcılar için bu yöntem daha kullanışlı olabilir. Bu şekilde aynı anda birden fazla klasör oluşturabilir ve zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Serkan Çataltaş

1987 Yılında Malatya'da doğdu. Netaş'ta çalışmalarına devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir