Instagram

Instagram’da kaç takipçiden sonra para kazanabilirim

Instagram’da insanlar takipçilerini arttırmak için bir yarış halinde. Peki takipçi sayılarını arttırmak ve büyük kitlelere hitap ediyor olmanın nasıl bir faydası var? Bu işten para kazanılıyor mu veya kaç takipçiden sonra para kazanabilirim ? Kullanıcılardan bu soruları çok sık alıyoruz. Herkes para kazanmak için bir yol arıyor ve bunun en eğlenceli yolu, sosyal medya ve internetten geçiyor. Yaptığınız sponsorluk anlaşmaları ile dünyayı gezebilir, dünyanın en güzel restoranlarının yemeklerini yiyebilir, üstüne de çok ciddi paralar kazanabilirsiniz. Peki bunun için gereken takipçi sayısı kaç ? Bugünkü makalemizde, instagramdan nasıl para kazanılır ne kadar takipçi gerekir. Bu konulara değineceğiz.

Instagram’dan ne kadar para kazanabilirsiniz?

Bu, instagram’dan para kazanmak isteyenlerin ilk sorduğu sorulardan biri ancak net bir sayı söylenemez tabiki. Ne kadar para kazanabileceğiniz, hitap ettiğiniz kitle, takipçi sayısı, etkileşim oranları, yayınlarınızın kalitesi gibi birçok değişkene bağlıdır. Instagram hesaplarinın en büyük gelir kaynağı;

  • Sponsorlu gönderiler

Sponsorlu gönderi paylaşımlarında, yukarıdaki kriterlere bağlı olarak ciddi paralar kazanabilirsiniz. Etkileşime geçtiğiniz kullanıcı sayısı 100 binden fazla takipçiye ulaştığında, bir gönderi için en az 1.000 TL gibi bir tutar tahsil edilebiliyor. Dünya’da Kim Kardashian West gibi ünlüler 107 milyon takipçisi ile sponsorlu bir yayın için 500.000 doların üzerinde reklam ücreti alabilirler. Reklam gönderim şekli ve sponsorlu gönderi sayısı gibi değişkenlere bağlı olarak bu ücretlerde değişiklikler olabilir.

Instagram’da para kazanmak için kaç takipçiye ihtiyacınız var?

Takipçi sayısı sadece semboliktir. Markalar için önemli olan, ne kadar kullanıcı ile etkileşime geçtikleridir. Sonuç olarak reklam için kullanılan tutarın etkili bir şekilde kullanılması gerekiyor.

Markaların gerçekte baktığı şey, izleyici sayısı ne olursa olsun kitlenizin ne kadar iyi etkileşime girdiğidir, çünkü bu onlar için daha fazla ürün farkındalığı ve potansiyel satışlar anlamına gelir. Markalar ayrıca takipçi sayınızın ve etkileşim oranınızıın olaranlarına, yayınlarınızın kalitesine nasıl uyduğuna da bakar.

100 bin takipçisi olup, hiçbir etkileşim alamayan hesaplar için bu sayının hiçbir önemi yok diyebiliriz. 5 bin takipçi ile daha iyi istatistiklere sahip bir hesap daha değerlidir.Takipçileriniz, Instagram’dan para kazanmak için 1.000 ila 1 milyon arasında olabilirken, sabit olan bir şey yüksek katılım oranlarıdır. Takipçileriniz görmüyorsa veya onunla etkileşime girmiyorsa Instagram’da içerik yayınlamanın bir anlamı yoktur.

Kullanıcı güvenilirliği

Internet’te 10 kişiden 7’sinin satın almaya karar verirken sosyal medya’ya güvendiğini biliyor muydunuz ? Belirli bir alanda bilgili iseniz, sadece sevdiğiniz markaları ve ürünleri tanıtarak para kazanabilirsiniz!

Hitap ettiğiniz kitleye göre kazandığınız paralarda ciddi değişiklikler olabilir. Instagram’daki en karlı reklam kategoriler; Sağlık, Fitnes, Seyahat, Moda, Güzellik, İş, Finans, Lüks ve Yaşam Tarzı. Bu alandaki hesaplar çeşitli markalarla çalışır, geniş bir içerik yelpazesi oluşturur ve Instagram hesaplarından para kazanmada büyük başarı elde eder.

Satış ortaklığı

Sponsorlu reklamlar, instagram’dan para kazanmanın tek yolu değildir. Çeşitli satış ortakları kurarak, sattığınız ürünlerden komisyon alarak da kar elde edebilirsiniz. Satış ortaklığı sistemi ile çalışan birçok kuruluş ve pazarlama şirketi vardır. Bu şirketlerin ürünlerini pazarlayarak, hesabınız üzerinden para kazanabilirsiniz.

Satış ortaklığı, sponsor gönderilere göre daha riskli’dir. Kullanıcılarınıza bir gün ayakkabı önerirken, diğer gün makyaj malzemesi öneremezsiniz. Bunun için hitap ettiğiniz kitleyi iyi tanıyor olmanız gerek.

Kendi ürünlerinizle daha fazla kazanın

Instagram hesabınızla para kazanmanın son yolu da, kendi ürünlerinizi satmaktır. Eğer kitlelerin dikkatini çekeceği, beğeneceği bir ürün satışı yapabiliyorsanız diğer alternatiflerden daha karlı bir iş yapabilirsiniz fakat burada da şöyle bir endişe doğuyor; Sadece satış yapan bir hesabı kullanıcılar neden takip etsin ? Bu eşiği geçebileceğinizi inanıyorsanız, instagram satış yapmak için güzel bir platformdur.

Sonuç

Instagram’da para kazanmaya başlamak için geçmeniz gereken sayısal bir sınır olmasa da, kitlenizin her zaman büyütmeniz gerekiyor. Büyüme oranları her zaman başarılı bir hesabın göstergesidir. Sonuçta, ilgi gördüğünüz ve kaliteli içerik oluşturduğunuz sürece, Instagram’da para kazanmak için doğru yoldasınız.

Instagram para kazanmak konusunda sorularınızı ve fikirlerinizi bizlere iletebilirsiniz.

Serkan Çataltaş

1987 Yılında Malatya'da doğdu. Netaş'ta çalışmalarına devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. ınstagramda profesyonel hesaba gecıs yaptıgımda bazı kullancılar benı 0 goruyor herseyımı paylasımım takıp ettıklerım sonra normal kısısel hesaba donunce tekrar gormeye baslıyorlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir