Donanım

Huawei modem kablosuz şifresi nasıl değiştirilir

Huawei modem, ttnet, superonline, turknet gibi servis sağlayıcılar tarafından ücretsiz olarak verilmektedir. Huawei modemlerde kablosuz ağ şifresi nasıl değiştirilir konusunu resimli olarak anlatacağız. Aşağıdaki adımları takip ederek kablosuz ağ şifrenizi kolayca değiştirebilirsiniz.

Modem kablosuz şifresini değiştirmek için , modeme kablolu veya kablosuzolarak bağlı olmanız gerekmektedir. Ayarları yapabilmek için modemin yazılımını kurmanıza gerek yoktur. Yazılım üzerinden de şifre değiştirme yapılabilir fakat en kolay yöntem aşağıdaki gibidir.

Huawei kablosuz şifresi nasıl değiştirilir ?

Öncelikle modem arayüzüne giriş yapmamız gerekiyor. Modemi aldığınız yere veya sağlayıcıya göre giriş şifresinde değişiklik olabilir. Aşağıdaki şifrelerden birini kullanarak modem arayüzüne giriş yapın.

Adres çubuğuna 192.168.1.1 yazarak enter’a basın.

Kullanıcı adı ve şifresi: admin-admin admin-superonline admin-ttnet default-default olarak deneyiniz.  Bunlardan biri ile giriş yapacaksınız.

huawei-modem-kurulumu-3

Kablosuz ağ ayarları seçeneğine tıklayarak “Kablosuz ağ adı” seçeneğinden ağ adını, “Kablosuz şifre” seçeneğinden giriş şifresini düzenleyerek uygula seçeneğine tıklayabilirsiniz.

huawei-modem-kurulumu-5

Ayarları kaydettikten sonra, modeminiz otomatik olarak kablosuz ağınızı yeniden başlatacaktır. Eğer modeme kablosuz olarak bağlıysanız, bağlantınız otomatik olarak kesilecektir. Kablosuz ağınıza verdiğiniz şifreyi girerek tekrar ağa bağlanabilirsiniz işlem bu kadar.

Serkan Çataltaş

1987 Yılında Malatya'da doğdu. Netaş'ta çalışmalarına devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir