Reklamlar
Kategoriler: Multimedya

Widget nedir nasıl açılır

Widget, android cihazlarda kullanılan, ana ekranınıza çeşitli uygulamaların pratik işlevlerini ekleyebileceğiniz küçük araçlardır. Türkçe olaran ıvır zıvır anlamına gelen bu kelime aslında , Windows gadget kelimelerinden türemiştir.

Telefonunuzda sıkça kullanmış olduğunuz uygulamarın widgerlerini telefonunuzun ana ekranına ekleyerek uygulama işlevlerini çok daha pratik olarak kullanabilirsiniz. Google search, Youtube, Takvim, Hesap makinası gibi uygulamaların widget’larını ana ekranınıza ekleyebilirsiniz.

 

Teknik anlamda Widget, Görsel programlamada, bir kütüphanedeki grafik bileşenlere verilen isimdir. Yazımızın başında belirttiğimiz gibi İngilizce olarak pencere aracı anlamına gelen Window Gadget kelimesinden türemiştir. Witget’lar pratik ve hızlı kullanımlar için tasarlanmıştır. Masaüstünde ve webte en çok kullandığımız widget türleri; hava durumu, takvim, not defteri, borsa bilgi çubuğu vs.. Hepsi bir tek amaç için üretilmiştir. Web 2.0 ile widgetlerin web üzerindeki etkinliği de oldukça arttı ve sadece widget hizmeti veren onlarca site vardır. Widget kelimesi yerelleştirme çalışmalarında çoğu zaman “Ekran aracı” olarak çevrilmektedir.

Widget nasıl eklenir ?

Android’te widget eklemek için ana ekranda herhangi bir alana basılı tutarak ilgili menünün açılmasını sağlayabilirsiniz.

Açılan ekranda “Widget’lar” seçeneğine tıklayarak, telefonunuza yüklü olan uygulamaların Widget’larını seçebilir ve boyutlara göre ana ekranınıza ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz bir Widget’ı kaldırmak isterseniz, üstüne dokunarak parmağınızı basılı tutun.

Açılan ekranda çöp kutusu simgesine dokunarak Widget’ı ekranınızdan kaldırabilirsiniz.

Eğer eklediğiniz Widget boyut olarak ekranınıza sığmıyorsa, farklı boyutta seçimler yapabilirsiniz. Tabi bu boyutlar uygulama ve cihazlarınıza göre değişiklik gösterebilir. Özellikle LG ve Samsung telefonların arayüzünde bu düzenlemeler kolaylıkla yapılmaktadır.

Reklamlar
Paylaş

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

2 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

4 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar