Reklamlar
Kategoriler: Yazılım

Vcf uzantısı nedir dosya nasıl açılır

Vcf uzantısı nedir ve Vcf dosyaları nasıl açılır ? Bu dosya uzantısı, günümüzde telefon rehber yedeklemeleri ve Outlook kişi yedeklemeleri gibi ortamlarda sıkça kullanılmaktadır.

Android telefonunuzda kişi listenizi yedeklediğiniz zaman, dosya uzantısının vcf olarak oluşturulduğunu görebilirsiniz. Bu dosyayı açarak, kişi listenizde ve rehberinizde bulunan kişilerin tüm bilgilerini görebilirsiniz. Vcf dosyalarını açmak için piyasada birçok yazılım vardır. En yöntem ise, dosyayı Excel ile açmak olacaktır. Microsoft Office Excel yazılımı ile dosyayı kolaylıkla açıp içeriği görüntüleyebilirsiniz.

VCF uzantısı nedir ?

VCF uzantısı ( vCard) , bir kişi veya işletmenin iletişim bilgilerini depolamak için kullandığı bir dosya biçimidir. VCF dosyaları genellikle isim, soyisim, adres, telefon numarası, eposta adresi vb. kişisel bilgileri içerir. Ayrıca bu dosya biçimi birçok özel alan , resim ve diğer ortam türlerini de desteklemektedir. Dosya genellikle kişi listesini içe veya dışa aktarmak için kullanılır. Kaydedilen dosya uzantısı Vcard olarak oluşturulur. Windows veya Mac OS kullanıcıları kişiler yazılımını kullanarak dosyayı açabilir ve düzenleyebilir. Vcard dosyaları metin biçiminde kaydedilir bu sebeple herhangi bir metin düzenleyici ile de açabilirsiniz.

VCF uzantısı nasıl açılır ?

Yazımızın başında belirttiğimiz gibi herhangi bir metin düzenleyici program kullanarak dosyaları açabilirsiniz. Daha düzenli bir görünüm elde edebilmek için Microsoft office excel kullanılabilir.

Dosyayı açmak için sağ tıklayıp “Birlikte aç – Excel” yazılımını seçerek dosyayı görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Windows 8 ve sonrası işletim sistemlerinde dosyaya çift tıklayarak “Bu dosyayı nasıl açmak istiyorsunuz ?” ekranında açmak istediğiniz yazılımı seçerek vcf dosyalarını açabilirsiniz.

Dosyayı açarken aldığınız hata veya daha detaylı bilgi için yorum atabilirsiniz.

Reklamlar
Paylaş

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

1 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

3 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar