Reklamlar
Kategoriler: Yazılım

Türkçe Slayt Nasıl Yapılır En Kolay Yöntem

Merhaba arkadaşlar Slayt Nasıl yapılır , kolay yoldan nasıl slayt yaparım , en basit slayt programı hangisi , derslerim için slaytlar hazırlamam gerekiyor vb. Birçok soru almaya başladım. Buna istinaden slayt nasıl yapılır konusuna değinmeye çalışacağız.

Slayt Nasıl Yapılır ?

Öncelikle yandaki linke tıklayarak slayt yapma programımızı indiriyoruz. Program Türkçe olduğu için çok kolay slayt yapabileceksiniz. http://download.microsoft.com/download/4/c/2/4c274b59-8490-4af1-aba3-c972086652f7/PStory.msi

Programı indirip bilgisayarınıza kurun. Artık slayt yapmak için hazırız. Resimli anlatım ve video anlatımı kullanabilirsiniz.

Resimli Anlatım

Yeni Öyküye Başla seçeneği ile sunum hazırlamaya başlıyoruz. İLERİ

2 aşamada Resimleri Al diyerek Slayt‘a eklemek istediğimiz resimleri seçelim. İşinizi kolaylaştırmak için slayt’da kullanacağınız resimleri önceden bir klasörde toplamanız sizin için daha kolay olacaktır. Resimleri seçtikten sonra düzenle Seçeneği ile resim üzerinde ufak oynamalar yapabilirsiniz. İLERİ ile devam ediyoruz.

Resimlere yazı eklemek veya efekt ekleme için aşağıdaki menüleri kullanabilirsiniz. Efektler için önizleme yapabilirsiniz. İLERİ ile devam edelim.

Bu bölümde Resimler üzerindeki efektleri Hareketi Özelleştir seçeneği ile yapabilirsiniz. Ayrıca programın şöyle güzel özelliği var; Aşağıda resimde gördüğünüz gibi herhangi bir resmi seçerek bir slaytın içine ses kaydınızı ekleyebilirsiniz.

Örneğin: Ders için sunum hazırlarken ses Kaydı yaparak ders anlatımı sırasında ses kaydının anlattığınız içeriğe destek olmasını veya hatırlatmasını sağlayabilirsiniz.

Son olarak Slayt’a müzik eklememiz gerekiyorsa Müzik Seç ile Müzik ekleyebilirsiniz Müziğin ses düzeyini değiştirebilirsiniz.

Anlatım bu kadar. Yukarda anlattığım işlemleri adım adım uygulayarak çok başarılı Slaytlar – Sunumlar ortaya çıkarabilirsiniz. Dersleriniz için Nişan , Düğün veya başka aile buluşmalarını ölümsüzleştirmek için bu programda çok güzel projeler oluşturabilirsiniz.

Slayt yapmak için piyasada yüzlerce program bulunmakta ayrıca microsoft powerpoint ile de slayt yapabilirsiniz. Powerpoint kullanımı kolay bir program olmasına rağmen çoğu kullanıcılara karışık gelmektedir. Powerpoint konusunda birçok kullanıcı sunumlarımı hazırlarken sorun yaşıyorum şikayetinde bulunuyor. Durum böyleyken sizlere bir program önererek bu program ile kolay yoldan slayt nasıl yapılır anlatacağım.

Slayt yapma programlarında çok fazla özellik olduğu zaman ve seçenekler arttığı zaman programın işleviyle birlikte kullanımı da zorlaşıyor haliyle. Bugün, Microsoft Photostory programı ile kolaylıkla nasıl slayt yapabileceğinizi anlattık. Sorularınızı yorum ile bize iletebilirsiniz.

Reklamlar
Paylaş

Yorumları göster

  • Çok çok teşekkür ederim hep başarılı olmanı dilerim,senin gibi faydalı insanlara ihtiyaç çok.Güzel ve faydalı bir anlatım olmuş,işime çok yarayacak.Faydalı,verimli,ücretsiz ihtiyaçlarımıza çözüm olan programlara ağırlık vermen dileklerimle...Saygılarımı arz ediyorum kardeşim.

  • Slayt nasıl yapılır konusunda en kolay site bu gerçekten hemen slaytımı yaptım derste anlatacam sagolun

  • merhaba acil yardım ederseniz sevinirim muzıkle resimlerin aynı anda bitmesini nasıl yapıcam .. yıllar once kullandıgım bı kac programda resimleri muzüge sıgdır butonu vardı ve cok ıse yarıyordu. program guzel ve kolay ama tek sıkıntı aynı anda bitmemesi

  • Çok aradım ama bu kadar basitini bulamadım. Çok işime yaradı. Teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.

  • Merhabalar slaytı hazırladım kaydettim sorun yok usb ye attım ama tvde izleyemiyoruz format değişikliğimi yapmam gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim

  • Programı bilgisayara indirdim kurmuyor. Programın sistem gereksinimlerini denetleyin diyor. Vindovs 10 kullanıyorum. İyi çalışmalar.

  • merhaba bana kısayol olrk birtürlü vermedi..c klasöründen buldugumdada proğramı açmıo..normal yazı seklınde verio

1 2 3 10

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

7 gün Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

3 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar