Reklamlar
Kategoriler: Yazılım

Sistem Geri Yükleme Nasıl Kapatılır

Windows işletim sistemlerinde “sistem geri yükleme” özelliğini kapatmak için aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz. Sistem geri yükleme özelliği , işletim sisteminizde oluşan sorunlarda sistemi geri yükleyerek sorunları çözmemizi sağlayan bir özelliktir. Eğer sisteminizin yedeğini farklı programlar ile alıyorsanız ve özelliğe ihtiyacınız yoksa işletim sisteminizde alan açmak için özelliği tamamen kapatabilirsiniz.

Sistem geri yükleme nasıl kapatılır ?

Başlat / Çalıştır’a girerek veya

Windows + R kısayol tuşunu kullanarak ilgili alana gpedit.msc yazarak enter’a basın.

Yerel Bilgisayar İlkesi / Bilgisayar yapılandırması / Yönetim Şablonları / Sistem / Sistem geri yükleme

Adımlarını takip ederek “Sistem Geri Yükleme’yi kapat” seçeneğine tıklayın.

Açılan menüden “Etkin” seçeneğini işaretleyerek özelliği tamamen kapatabilirsiniz.

Ayarlar ne işe yarar ?

Sistem Geri Yüklemeyi devre dışı bırakmanızı sağlar.

Sistem Geri Yükleme bir sorun olması durumunda kullanıcıların kişisel bilgilerini kaybetmeden bilgisayarlarını önceki bir duruma geri yüklemesini sağlar. Sistem Geri Yükleme, varsayılan olarak yükleme birimi için açıktır.

Bu ayarı etkinleştirirseniz, Sistem Geri Yükleme kapatılır ve Sistem Geri Yükleme sihirbazına erişilemez. Ayrıca Sistem Koruması üzerinden Sistem Geri Yükleme yapılandırması ya da bir geri yükleme noktası oluşturma seçeneği de devre dışı kalır.

Bu ayarı yapılandırmazsanız kullanıcılar Sistem Geri Yükleme işlemini gerçekleştirebilir ve Sistem Koruması üzerinden Sistem Geri Yükleme yapılandırmasını yapabilir. Bu ayarın devre dışı bırakılması da bu ayarın yapılandırmaması ile aynı davranışa yol açar.

Ayrıca bkz. “Yapılandırmayı kapat” ayarı. “Sistem Geri Yüklemeyi kapat” ayarı devre dışı kalır ya da yapılandırılmazsa, Sistem Geri Yükleme yapılandırması seçeneğinin kullanılıp kullanılamayacağını belirlemek için “Yapılandırmayı Kapat” ayarı kullanılır.

Sistem geri yükleme ayarlarını tekrar açmak istiyorsanız aynı menüden giriş yaparak özelliği “Yapılandırılmadı” olarak değiştirmeniz gerekiyor. Ayarı yapılandırdıktan sonra sistem geri yükleme noktası oluşturmanız gerekmektedir.

Reklamlar
Paylaş

Yorumları göster

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

6 gün Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

3 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar