Reklamlar
Kategoriler: Yazılım

Program veya oyun nasıl gizlenir

Bilgisayarınıza yüklü bir oyunu veya programı gizlemek mi istiyorsunuz ? Aşağıdaki yöntemi kullanarak bu işlemi kolayca yapabilirsiniz.

Oyunları ve programları gizlemenin birçok farklı yolu var. Çeşitli yazılımlar kullanarak veya işletim sisteminin size sunduğu özellikleri kullanarak bu işlemi yapabilirsiniz. Bu işlemlerin hepsi oldukça uzun ve karışık fakat aşağıdaki yöntem ile birkaç adımda bu işlemi çok kolay uygulayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, yazılımın kaynak dosyasını yedekleyerek, yazılımı program ekle kaldır’dan kaldırmak olacaktır. İşlem için resimli anlatımı takip edebilirsiniz.

Oyun ve programlar nasıl gizlenir ?

Yazılımın masaüstünüzde bulunan kısayoluna sağ tıklayıp özellikler’e tıklayarak, dosya konumunu tespit etmemiz gerekiyor.

Dosya konumunu aç seçeneğine tıklayarak dosyanın konumuna giriş yapıyoruz. Örnekte gördüğünüz Anydesk yazılımı Program files \ Anydesk klasörü altınta bulunuyor.

Klasöre sağ tıklayıp “Kesiyoruz” ve farklı bir alana yapıştırıyoruz.

Örnek olarak D sürücüsü altına dosyayı kopyalıyoruz. Bu işlem sırasında programın çalışmaması gerekiyor. Eğer program çalışıyorsa kopyalama işlemini yapamazsınız.

Dosyanızı kopyaladıktan sonra Program ekle kaldır’a girerek programı kaldırabilirsiniz. Dosyalarınızı yedeklediğiniz için herhangi bir veri kaybınız olmayacaktır. Kopyaladığınız alandan yazılımın exe’sine tıklayarak yazılımı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bu yöntem ile program ve oyunlarınızı dilediğiniz gibi bilgisayarınızdan gizleyebilir, dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Reklamlar
Paylaş

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

2 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

1 ay Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar