Reklamlar
Yazılım

Microsoft Sway nedir ve neler yapabilirim?

Microsoft ofis Sway, Microsoft’un sunduğu bir sunum programıdır ve Microsoft Office ürün ailesinin bir parçasıdır. PowerPoint yazılımının alternatifi olarak piyasaya sürülmüştür. Sway, kullanımı oldukça kolay bir araçtır. Slayt konusunda tecrübeli olmasanız dahi, bu yazılım ile slaytlar oluşturarak, sunumlar yapabilirsiniz.

PowerPoint varken neden Sway kullanıyoruz ?

PowerPoint ile çok başarılı sunumlar hazırlayabilirsiniz fakat biraz daha ağır ve kurumsal bir araçtır. Sway, powerpoint’e göre daha basit ve cloud içeren bir ortam sunuyor. Herkes ücretsiz bir Microsoft hesabına kaydolursa Sway’i kullanabilir. Office 365’e sahip kişiler de Sway’i kullanabilir.

Sway ile Ne Yapabilirim ?

Sunumlar, doğası gereği başkalarının görmesi amaçlanmıştır ve pek çok insan, insanların karşısında konuşurken çekiniyor. Bu korku her zaman PowerPoint ile en büyük sorunlardan biri olmuştur. Neyse ki Microsoft bunu tanıdı ve bu korkuyu Sway ile önlemeye çalışıyor. Birçok hazır şablon ile sunumlar tasarlamanıza yardımcı olur. Bu şablonlar iş sunumları, portföyler, özgeçmişler ve bültenler gibi şeyleri içerir. Ayrıca size Sway’in yapabileceği şeyler hakkında bir fikir vermek için çeşitli “ilham alın” sunumları sunar. Yazdığınız şey burada görünmüyorsa veya sunumunuza ne koyacağınız konusunda takılı kalıyorsanız, Sway bir taslak oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Sunum yapmaktan ziyade hikaye anlatımı üzerinde belli bir vurgu var. Sway, soldan sağa veya aşağıya doğru akan bir anlatı yapısı için tasarlanmıştır ve sunum yapan kişi (veya okuyucu), bir düğme veya tıklama yerine hareket etmek için fare tekerleğini kullanabilir. Bu küçük ama ince bir ayrımdır. Sway’in slaytları yoktur ; tek bir hikayesi vardır.

Sway’inizi istediğiniz şekilde elde ettiğinizde, yayınlanabilir ve paylaşılabilir. Unutmayın, bu sadece bir bulut uygulamasıdır, bu nedenle indirilecek dosya yoktur, ancak insanların belirli bir paylaşım bağlantısına gitmeden görüntülemesini istiyorsanız Sway’i bir web sayfasına götürebilirsiniz.

Sway bazı harika sonuçlar verebilecek basit bir araçtır. Zorlu tasarım parçalarında size yardımcı olacak özelliklerle doludur, böylece içeriğe ve hepsinden öte ücretsiz olarak odaklanabilirsiniz. Microsoft her zaman doğru şeyler yapmaz, ancak Sway ile mümkün olan en iyi fiyatla kullanışlı bir şey yarattılar.

Reklamlar
Paylaş

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

2 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

4 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar