Reklamlar
Kategoriler: Mobil

iphone’da uygulama nasıl silinir

iPhone akıllı telefonlar için sorulan sorulardan biri olan iPhone’da uygulama nasıl silinir ? sorusuna cevap vereceğiz. iPhone telefonlarda uygulamaları tek tek veya toplu olarak silmek için aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz.

iPhone, iPad veya iPod cihazlarda yüklediğiniz üçüncü taraf uygulamaları tek bir dokunuşla silebilirsiniz. Bildiğiniz gibi Apple Store’da binlerce uygulama kullanılabilir durumda. Bu uygulamaların hepsi cihazınız için veya kullanımınız için faydalı uygulamalar değil tabiki. Bir uygulamayı kurduğunuz zaman , arka planda atılan dosyalarla birlikte cihazınızda mutlaka yer kaplamaktadır.

Cihazınızı satarken veya kullanmadığınız düşündüğünüz uygulamaları silmek istediğiniz zaman aşağıdaki yolu kullanarak uygulamaları temizleyebilirsiniz.

iphone’da uygulama nasıl silinir ?

Uygulamaları tek tek silmek için; Uygulamaya hafifçe dokunun ve uygulama listesi titreyene kadar parmağınızı basılı tutun.

Uygulamanın yanında açılan çarpı 

simgesine dokunun.

Silmek istediğiniz uygulamaya dokunduktan sonra “Uygulama silinsin mi ?” uyarısına Sil diyerek uygulamayı silebilirsiniz.

Not: Bu uygulamaların silinmesi ile birlikte, uygulamanın verileri de silinecektir. Bu yöntemle istediğiniz uygulamaları seçerek silebilirsiniz.

Alternatif olarak kullanmadığınız uygulamaların otomatik olarak silinmesini de sağlayabilirsiniz. Bu özelliği kullanabilmek için iPhone / Ayarlar / iTunes ve App Store seçeneklerini takip edin.

Seçeneklerin en altında bulunan Kullanılmayanları sil seçeneğini aktif hale getirin.

Bu özellik sayesinde belirli bir süre kullanmadığınız uygulamalar otomatik olarak, uygulama listenizden kaldırılacaktır. Manuel olarak silmekten tek farkı, bu seçenekte uygulama verileri silinmemektedir. Dilediğiniz zaman App store‘a giriş yaparak uygulamayı tekrar yükleyebilirsiniz. Herhangi bir veri kaybınız olmayacaktır.

iPhone’da uygulamaları toplu olarak nasıl silerim?

Uygulamaları toplu olarak silebilmek için ekstra bir yazılım kullanmanız gerekiyor. Apple Store’da bulunan “Clean Master” ve “Ccleaner” uygulamalarını indirerek, yüklü ygulamalarınızı toplu olarak temizleyebilirsiniz.

İşlem hakkında sorularınızı yorum atarak bizlere iletebilirsiniz. Dilerseniz Cleaner master hakkında resimli anlatım ekleyebiliriz.

Reklamlar
Paylaş

Yakın zamanda yayınlananlar

Roblox açılmıyor çözüm yöntemleri

Roblox, çevrimiçi oyun deneyimi sunan bir platformdur. Kullanıcıların deneyimlerini programlamasına ve diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan…

2 hafta Önce

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

4 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

1 ay Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

2 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

3 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

4 ay Önce
Reklamlar