Reklamlar
Kategoriler: Mobil

Hangi uygulama ne kadar pil harcıyor

Android veya iPhone telefonunuzda, hangi uygulama ne kadar pil harciyor ve bu uygulamalara nasıl müdahale edebilirsiniz? Bu konuda sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Arka planda çalışmaya devam eden uygulamalar bataryalarda ciddi tüketimler yapabilir. Gün boyu boşta duran telefonunuz, arka planda enerji tüketen bu uygulamalar yüzünden normalden daha kısa sürede bitiyor olabilir. Bu uygulamaların pil kullanım istatistiklerini kontrol ederek, pil tüketimlerini kapatabilirsiniz. Özellikle konum, wifi ve bluetooth gibi donanımları kullanan uygulamaları mutlaka kapatmanızı öneririz.

Günümüzün en çok kullanılan mobil işletim sistemleri, Android ve ios cihazlarda, pil kullanım istatistiklerinizi ve uygulamalar pil tüketim oranlarını kolayca görebilirsiniz. Pil kullanım ekranında kullanmadığınız ve arka planda açık olan uygulamaları kapatarak batarya kullanım sürenizi arttırabilirsiniz.

Hangi uygulama ne kadar pil harcıyor ?

Andrion telefonlarda pil kullanımı için Ayarlar / Genel / Pil ve güç tasarrufu / Pil kullanımı seçeneklerini takip edin. Bu menüler telefon modelinize göre farklılık gösterebilir fakat genellikle aynı menü altındadır.

Bataryada kullanım, Tahmini kalan süre ve son 3 saatte kullanım oranınızı görebilirsiniz. Ekranı aşağı kaydırarak uygulamaların tüketimini görüntüleyin.

Batarya kullanımında uygulamanın yüzde kaç batarya kullandığını görebilirsiniz. Eğer çok fazla uygulamalara giriş yapmıyorsanız, telefon boşta ve sesli aramalar istatistikleri yukarıda olacaktır.

Gün içinde Facebook, instagram, whatsapp gibi uygulamaları çok sık kullanıyorsanız bu uygulamalar oldukça pil tüketmektedir.

Uygulamanın pil tüketimini kapatmak için yanında bulunan Durdur seçeneğine dokunabilirsiniz.

iPhone telefonlarda pil kullanım detayları için; Ayarlar / Pil seçeneklerini takip edebilir, ilgili  ekranda uygulamaların pil tüketimlerini görebilirsiniz.

Özellikle iPhone telefonlarda uygulamalar çok fazla batarya tüketmektedir. Bu uygulamaları kullanmıyorsanız, arka planda çalışmasını mutlaka kapatınız.

Telefon batarya tasarrufu ve bataryanızın performansını arttırmak için sitemizde arama yaparak ilgili eğitim makalelerimize ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin.

Reklamlar
Paylaş

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

2 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

4 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar