Reklamlar
Kategoriler: Mobil

Fastboot nedir nasıl çıkış yapılır

Fastboot, Android cihazlarda, cihazı önyükleyebileceğiniz özel bir protokoldür. Cihazınız Fastboot modundayken, USB bağlantısını kullanarak bilgisayardan dosya sistemini görüntüleyip değiştirebilirsiniz. Fastboot sayesinde kullanmakta olduğunuz telefona en yüksek düzeyde erişim yetkisine sahip olursunuz.

Fastboot’a nasıl giriş yapılır

Fastboot’a giriş yapmak, telefon marka modelinize göre değişilik gösterebilir fakat genellikle cihaz kapalıyken, güç tuşu ve ses tuşuna aynı anda basarak giriş yapabilirsiniz.

Cihazınızı USB kablosuyla bilgisayara bağlamadan önce, cihazınızda Geliştirici Seçeneklerinin aktif olması ve USB Hata Ayıklama seçeneğinin de aktif olması gerekiyor.

Telefonunuzda USB Hata Ayıklama modunu aktif ettikten sonra, telefonunuzu USB ile bilgisayara bağlayın.

Uygun telefon sürücüsü yoksa, akıllı telefonunuz ve PC’niz iletişim kuramayacaktır. ADB Sürücü Yükleyicisi bu konuda hızlı bir çözüm sunuyor.  sorun için evrensel bir çözüm sunuyor. Sürücüleri indirmek için linke tıklayın. Dosyayı indirip bilgisayarınıza kurun.

Son olarak Fasboot komutlarını çalıştırmak için gerekli olan yazılımı indiriyoruz. Yazılımı indirmek için tıklayın. Yazılımı bilgisayarımıza kuruyoruz.

Programın dizinine giriş yapın C:\Program Dosyaları (x86)\Minimal ADB and Fastboot boş bir alanda Shift tuşuna basılı tutarak sağ tıklayın ve “Komut penceresini burada aç” seçeneğine tıklayın.

USB ile bilgisayara bağlayın ve kodu komut penceresine “adb reboot fastboot” yazarak entera basın.  Bu komuttan sonra cihaz kapanacak ve fastboot modunda açılacaktır.

Cihazınız açıldıktan sonra tüm sistem dizinine erişebilirsiniz.

Reklamlar
Paylaş

Yorumları göster

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

2 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

4 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar