Reklamlar
Kategoriler: Sosyal Medya

Facebook Mesaj Butonu Nasıl Kaldırılır

Facebook profilinden mesaj gönderme butonu nasıl kaldırılır  ?  Bildiğiniz gibi Facebook, son güncellemede mesajla ilgili birçok yenilik yaptı. Bu değişikliklerden sonra tanımadığınız kişilerin gelen kutusuna mesaj atmak için ekstra ücret ödemeniz gerekiyor. Tanımadığınız kişilere attığınız mesajlar , kişilerin diğer kutusuna düşmektedir. Birçok kullanıcı diğer kutusuna gelen mesajlardan da şikayetçi durumda.

Eskiden profilinizde bulunan ayarları kullanarak tanımadığınız kişilerden gelen mesajları rahatlıkla engelleyebiliyor ve mesaj butonunu kaldırabiliyordunuz. Yeni güncelleme ile bu seçenek tamamen kapatılmış durumda. Artık bütün profillerde mesaj atma butonu aktif olarak görünür durumda ve kapatma seçeneği yoktur. Bu durumda yapmamız gereken tek şey gizlilik ayarlarınızı düzenlemek.

Profilinizin gizlik ayarlarını aşağıdaki gibi düzenlemenizi öneriyoruz.

Nasıl Yapılır ?

Belirli kişilerden gelen mesaj ve bildirimleri engellemek için;

Kilit simgesine tıklayarak, “Birinin beni rahatsız etmesini nasıl durdururum ?” seçeneğine tıklayın.

Ad veya Eposta bölümüne engelemek istediğiniz kişinin bilgilerini yazarak mesaj atmalarını tamamen engelleyebilirsiniz.

Eklediğiniz kişiden mesaj alamazsınız. Ayrıca sizi etiketlemesini ve bu tarz bildirimler göndermesini tamamen engelleyebilirsiniz. Bunun haricinde aşağıdaki ayarıda uygulayabilirsiniz.

Mesaj Ayarları Nasıl Yapılır ?

Benimle Kimler iletişim kurabilir ?  mesününe giriş yapın.

Kimlerden gelen mesajların gelen Kutuma düşmesini istiyorum seçeneğinde

Temel Filtreleme: Tavsiye edilen ve tanıyor olabileceğin kişilerin mesajları gelen kutunuza düşer

Mutlak Filtreleme: Arkadaşlarınızdan gelen mesajlar gelen kutunuza düşer.

Bunlardan size uygun olan seçeneği seçiniz.

Ayrıca güvenliğiniz için “Bana kimler arkadaşlık isteği gönderebilir ?” ayarlarını arkadaşlarımın arkadaşları olarak düzenleyiniz.

Facebook ,her alanda olduğu gibi mesajlaşma özelliğini de ticari amaçla kullandığı için hesabınızı dilediğiniz gibi özelleştiremiyorsunuz. En azından yukarda belirttiğimiz ayarları yaparak kısmen de olsa kişisel bilgilerinizi koruyabilir hesabınızı güvenle kullanabilirsiniz.

Mesaj gönderme butonu artık tamamen kalkmamaktadır. Bu konuda internet üzerinden paylaşılan mesajlara ve uygulamalara tıklamayınız. Yapabileceğiniz tek mesaj ayarı belirttiğimiz ayarlardır. Bu konuda birçok şikayet alan Facebook ilerleyen zamanlarda bir değişiklik yapablir fakat şimdilik ayarlar bu kadardır. Facebook hakkında sorularınızı yorum atarak veya Facebook sayfamızı kullanarak bizlere iletebilirsiniz.

Reklamlar
Paylaş

Yorumları göster

  • Bu durumu facebook a şikayet olarak vikdirelim arkadaşlar belki yeni güncelleme ile bunu geri getirirler

  • allahın Kezbanları burda toplanmış :) puton değil buton. canın piton çekti herhalde

  • Bende sadece bana kimler arkadaşlık isteği gönderebilir butonu var mesaj diye bir şey çıkmıyor bunun nedeni nedir acaba bilen yazabilir mi?

    • İyide yaş sınırlamasını nerden bulucagz yardımcı olursanız cok sevincem ayhan kara

  • Hadi ordan daha biraz önce rastladım herşeyi gizli birine o nasıl gizlemiş ? Ona özel muamele mi var ? Merak edene resimde atabilirim. Seni engellemiş falan demeyin çünkü tanıdığım biri değil öylesine denk geldim

  • Melike Dalkıran aynen her şey gizlenebiliyodu eskiden facebook git gide değişti

  • aynen öle be arkdş,artık gına geldi bu diğer msjlardan,adamı engelliyosun.gidiyo başka feysten gene msj atıyo,yani bunun sonu yok ki,hiç atamasın istiyorum ben,direk mesaj butonu kaldırılabilen bi ayar getirmesi gerek bu feysin,eskiden ne güzeldi,ister açar ister kapatırdın,niye böle bi kural getirilmiş saçmalktan başka bişi değil.

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

1 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

3 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar