Yazılım

Windows 10 hesap resmi nasıl değiştirilir

Windows 10 sistemlerde hesap resminizi, oturum açma ekranında ve Başlat menüsünde görebilirsiniz. Windows, Windows 10’daki yeni kullanıcı hesaplarına genel profil resmi atar, ancak bunu istediğiniz herhangi bir resimle değiştirmek kolaydır. Zaten sisteminizle ilişkilendirilmiş bir Microsoft hesabı kullanmıyorsanız, Microsoft, profil resminizi Windows için varsayılan olarak hesap bilgilerinizden alır.

Microsoft hesabınızı eklemediğiniz Windows 10 sistemlerde, aşağıdaki adımları takip ederek hesap resminizi değiştirebilirsiniz.

Hesap resmi nasıl değiştirilir ?

Başlat > Profil simgesi > Hesap ayarlarını değiştir seçeneklerine tıklıyoruz. (Ayarlar > Hesaplar > Bilgileriniz bölümüne giderek de ilgili ayarlara giriş yapabilirsiniz.)

Bilgileriniz ekranında, resminizi oluşturmak için kameranızı kullanabilir veya kayıtlı resimlerden birini kullanabilirsiniz. İlgili menüleri kullanarak profil resminizi seçin.

Hesap resminizi belirledikten sonra, hesap ekranında belirlediğiniz resmi görebilirsiniz. Ayrıca bu ekranda daha önce atanan resimlerde görünmektedir. Dilerseniz bu resimler arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz.

Windows 10 hakkında daha fazla ipucu için sitemizi inceleyebilirsiniz.

Serkan Çataltaş

1987 Yılında Malatya'da doğdu. Netaş'ta çalışmalarına devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir