Reklamlar
İnternet

Youtube neden yavaş çözüm yolları

Günümüzde, interneti sadece Youtube için kullanan, birçok kullanıcı var. Youtube her konuda ilginizi çekecek milyonlarca içerik ile alanında neredeyse rakipsiz bir platform. Bugün, Youtube’da yavaşlık sorununu çözmek için yapılması gereken kontrolleri anlatacağız.

Youtube’da bazen sistemsel sorunlar olmakla birlikte, sizin ağınızdaki problemlerden kaynaklı olarak yavaşlama sorunları yaşanabilir. Yavaşlık sorunlarında çok fazla bilgisayar veya telefon ayarlarınızı değiştirmeden aşağıdaki adımları takip edin.

Son günlerde Youtube yavaşlık soruları giderek artıyor. Genellikle internet bağlantısı kaynaklı sorunlar görüyoruz. Çözüm yöntemlerini denemeden önce hız testi yapmayı unutmayın.

internet hızınızı test edin

Fast.com.tr adresine giriş yaparak internet hızımızı test ediyoruz. Youtube videolarını izlerken donma ve yavaşlama yaşamamak için önerilen hızlar aşağıdaki gibidir;

  • 2160p (4k) 35-45 Mb/sn 53-68 Mb/sn
  • 1440p (2k) 16 Mb/sn 24 Mb/sn
  • 1080p 8 Mb/sn 12 Mb/sn
  • 720p 5 Mb/sn 7,5 Mb/sn
  • 480p 2,5 Mb/sn 4 Mb/sn
  • 360p 1 Mb/sn 1,5 Mb/sn

İnternet hızınıza göre video kalitesini ayarlayarak videonun sorunsuz izlenmesini sağlayabilirsiniz.

Videoya sağ tıklayıp istatistikler seçeneğine tıklayarak Youtube bağlantı hızı ve network aktivitelerinizi görebilirsiniz.

Google Chrome donanım hızlandırmayı kullanın

Youtube, Google Chrome tarayıcılarla diğer tarayıcılara oranla daha uyumlu çalışmaktadır.

Youtube gibi sitelerin daha performanslı çalışmasını sağlamak için Google Chrome’da “Kullanabilir olduğundan donanım hızlandırmayı kullan” seçeneğini açmanız gerekmektedir.

Bu seçenek kapalı olduğu zaman, internet hızınızdan bağımsız olarak videolarda donma ve yavaşlama sorunu yaşayabilirsiniz.

Ayarlar > Gelişmiş sistem ayarları > Kullanabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan

Youtube RAM kullanımını kontrol edin

Bilgisayar özellikleriniz çok düşükse ve Youtube çok fazla bellek tüketiyorsa, yavaşlama sorunu yaşamanız muhtemel.

Bu durumu kontrol etmek için Google Chrome’da Shift + ESC kısayoluna basarak veya Ayarlar >Diğer araçlar > Görev yöneticisi seçeneğine tıklayın.

Tarayıcı görev yöneticisinde Youtube’un kullandığı ram miktarını kontrol edin. Çok fazla ram kullanımı varsa, diğer sekmeleri kapatarak ram kullanımını düşürmeyi deneyin.

Flash Player’ı güncelleyin

Yüklü Flash Player sürümünüz çok eskiyse, Youtube ve flash gerektiren birçok sitede yavaşlık sorunu yaşayabilirsiniz.

Adobe Flash Player adresine giriş yaparak, Flash Player’ı güncelleyin.

Youtube sınırlandırmaları

Bağlı bulunduğunuz ağda internet performansını yükseltmek için Youtube gibi sitelere erişim sınırlandırılmış olabilir. Bu tarz ağlarda Youtube oldukça yavaş çalışmaktadır.

Bunu anlamanın en kolay yolu, bilgisayarınızı farklı ağa bağlayarak test etmektir. Örnek olarak mobil ağınızda internetinizi paylaştırarak test edebilirsiniz.

Sunucu kaynaklı sorunlar

Çok sık olmasa da sunucu kaynaklı yavaşlama sorunları olabilir.

Bu durumda yapılacak çok birşey yoktur. Sunucu sorunun düzelmesini beklemeniz gerekiyor. Youtube yavaşlık sorunları için yukarıdaki işlemler haricinde birşey yapmanıza gerek yoktur.

Genel sorunlar ve sunucu çalışmaları ile ilgili bilgilendirmeleri sizlerle paylaşacağız. Sorularınızı yorum atarak bizlere paylaşabilirsiniz.

Reklamlar
Paylaş

Yorumları göster

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

1 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

3 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar