Reklamlar
Windows 10

Windows 10 arama çalışmıyor çözümleri

Windows 10’da arama aracı, sürekli yapılan düzelme ve güncellemeler sonrası çalışmayabiliyor. Bugün, Windows 10’da arama sorunlarını nasıl çözeceğinizi anlatacağız.

Windows 10 arama sorunları nasıl çözülür ?

1.Cihazı yeniden başlatın: Temel çözüm yöntemi cihazı yeniden başlatmaktır. Eğen anlık olarak böyle bir sorun yaşadıysanız, yeniden başlatmalar genellikle harikalar yaratıyor. Cihazınızı yeniden başlatmayı denemediyseniz, sistemin basit bir şekilde yeniden başlatılması sistem performansını olumsuz etkileyen belleği ve disk önbellek hatalarını temizlediğinden şimdi yapın. Kapatma işlemleri zaman zaman Windows 10 PC’nizi sabit disk askıda uyku kipine gönderdiği için, yeniden başlatmak öncelikli çözüm yolu olmalıdır.

2.Arama’yı kapatıp tekrar açın: Arama, Windows 10’un arama işlevini yerine getiren görevdir. Arama görevini sonlandırarak yeniden başlatmak, birçok arama sorununu çözmektedir.

3.Windows sorun gidericiyi kullanın: Win+I kısayo tuşuna basarak ayarlar ekranına girin. Güncelleştirme ve güvenlik > Sorun giderme > Arama ve dizin oluşturma ekranında “Sorun gidericiyi çalıştır” seçeneğini kullanarak, Windows’un arama sorunlarını çözmesini sağlayabilirsiniz.

Otomatik olarak Windows sorun giderici, arama sorununu tespit ederek, arama sorunlarını giderecektir.

4.Arama servisini kontrol edin: Windows arama servisinin çalışırlığını kontrol edin.

Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Yönetimsel Araçlar > Hizmetler seçeneğine girin. Windows Search servisinin çalışır durumda olduğundan emin olun. Dilerseniz servise cift tıklayıp durdur / yeniden başlat diyerek servisi yeniden başlatabilirsiniz.

5.Windows 10 arama dizine ekleme seçeneklerini yeniden oluşturun: Denetim masası > Dizin oluşturma seçeneklerine girerek, arama yapmak istediğiniz alanların dizine ekli olduğundan emin olun. Dosyaların tekrar dizine eklenmesini sağlayabilirsiniz.

Yukarıdaki 5 yöntemden birini kullanarak, Windows 10 arama sorunlarını çözeceğinize inanıyoruz. Windows 10 hakkında tüm soru ve cevaplar için sitemizi kullanabilirsiniz.

Reklamlar
Paylaş

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

2 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

4 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar