Reklamlar
Kategoriler: Mobil

Telefonda Virüs Var Nasıl Temizlenir

Akıllı telefonlar artık her türlü istek ve işlemlere izin verdiği için neredeyse bilgisayardan daha fazla kullanılmaya başlandı. Kullanım oranı artan her sistemde olduğu gibi Akıllı telefon işletim sistemleri için de birçok virüs ortaya çıkmaya başladı. Cep telefonlarında en çok kullanılan işletim sistemleri olan Android ve ios sistemler için zor zararlı virüsler ortaya çıkmış durumda. Android ve ios cihazınızdaki virüsleri nasıl tespit edip temizleyebilirsiniz konusunda sizlere yardımcı olacak bir kaynak sunmaya çalışacağız.

Cep telefonunuza bulaşan virüsler  uygulamalarda ve internet kullanımda tespit edilebilir fakat bazı virüsleri dikkatle incelemeniz durumunda farkedebilirsiniz. Bu tarz virüslerin bulaştığı telefonlarda;

  • Piliniz normalden daha çabuk bir şekilde bitmeye başlar. Virüslerin arka planda sürekli çalışması ve telefonunuzu normalden daha fazla kullanmasıyla ortaya çıkan bir durumdur.
  • Cihazınız üzerinde gönderilen verileri düzenli olarak kontrol etmeniz gerekmektedir. Mesaj, Eposta,Anlık mesajlaşma uygulamaları  vb. işlemlerde sizden habersiz veriler veya mesajlar gönderiyor olabilir.
  • Cihazınızın Ram ve Cpu kullanımını kontrol ettiğinizde normalden fazla kullanım görebilirsiniz.
  • Görüşmeler sırasında kesintiler , internet bağlantınızda kesintiler.

Yukarda yüzeysel olarak ele aldığımız durumlardan herhangi biriyle karşılaşıyorsanız , telefonunuzda ciddi bir virüs tehdit‘i ile karşı karşıya olabilirsiniz.

Mart 2020 güncelleme: Yöntem ve çözümler güncellenmiştir.

Telefon virüs Tarama ve Temizleme

Malware temizliğinden önce tarayıcı önbelleğini temizlemeyi denemelisiniz. Bu tarz zararlılardan kurtulmanın en basit ve etkili yollarından biridir.

  • Ayarlar “, ” Uygulamalar “, ” Uygulamaları Yönet “menüsüne giriş yaparak Tüm uygulamaları listeleyiniz.
  • “İnternet” uygulamasına giriş yapınız. Arama yaparak uygulamayı bulabilirsiniz.
  • Bazı telefon modellerine göre menü isimlerinde değişiklik olabilir fakat genellikle “Verileri Temizle” veya “Clear Cache” seçeneklerini görebilirsiniz..
  • Ekranda çıkan uyarıları onaylayarak telefonunuzu yeniden başlatın ve internet kullanımınızı tekrar deneyin.

Virüsü temizlemek için Avast veya MalwareBytes uygulamalarını kullanabilirsiniz. MalwareBytes yazılımını aşağıdaki linki kullanarak indirin.

[button color=”blue” size=”medium” link=”https://play.google.com/store/apps/details?id=org.malwarebytes.antimalware” target=”blank” ]MalwareBytes indir[/button]

Uygulamayı indirdikten sonra otomatik olarak kurulacaktır. “Scanner” menüsünü kullanarak tarama temizleme işlemlerini otomatik olarak yapabiliriniz. Özellikle internet tarayıcılar’a bulaşan virüsleri Malware temizleyici sayesinde silebilirsiniz.

Telefonlarınızda maksimum korumayı nasıl sağlayacağınızı anlatalım. Avast Mobile Security & Antivirus ile telefonunuzda yapacaklarınıza inanamayacaksınız. Uygulamanın en güzel yanı tamamen ücretsiz

Öncelikle uygulamayı indirelim

Android için indir

iPhone için indir

Uygulamayı indirip yükledikten sonra Virüs tarayıcı özelliği ile telefonunuzda olabilecek bütün virüsleri tarayıp temizleyebilirsiniz. Ayrıca Otomatik tarama özelliği ile belirli günlerde otomatik tarama yaptırarak virüs korumanızı en üst seviyeye çıkarabilirsiniz.

Uygulamanın ağ kullanım özelliği ile 3g , Wi-fi gibi bütün bağlantılarınızın kullanım oranlarını takip edebilirsiniz. Kullandığınız uygulamaların ne kadar trafik kullandığını bu özellik ile takip edebilirsiniz.

Uygulama izinleri ile hangi uygulamanın , telefonunuzda ne yetkilere sahip olduğunu kontrol edebilirsiniz. Kurulum sırasında yetkilerini detaylı olarak incelemediğimiz uygulamaların telefonunuzda neler yapabileceğini görebilirsiniz.

Programın en yararlı özelliklerinden biride Uygulama Kilitleme. Bu özellik sayesinde uygulamalarınızı kilitleyebilirsiniz. Başkaları telefonunuzu alsa bile izin vermediğiniz uygulamalara giriş yapamayacaktır. Telefonunu başkalarıyla paylaşmak zorunda olanlar için mükemmel bir özellik.

Uygulama aracılığı ile gelişmiş bir Uygulama yönetim menüsüne sahip olacaksınız. Telefonunuzda kullandığınız uygulamaların ne kadar ram ,cpu ve alan harcadığını kolaylıkla takip edebilirsiniz.

Uygulamanın diğer Özellikleri:

  • Sms ve arama engelleme
  • Web koruma Paketi
  • Özel güvenlik duvarı
  • Düzenli yedek alma özelliği

Telefonumu Bul Özelliği:

Telefonumu bul özelliği ile Sms ile telefonunuzu uzaktan kontrol edebilirsiniz. Harita üzerinden cihazınızı takip edebilirsiniz. Sim kart değişiminde bile uzaktan bilgilendirilirsiniz.

Alternatif olarak 360 Security yazılımını kullanabilirsiniz. Android cihazlarda oldukça gelişmiş bir güvenlik sunan uygulama, şuan dünya çapında en çok kullanılan uygulamalardan biridir.

Uygulamanın başlıca özellikleri:

  • Antivirüs motoru
  • Gereksiz dosya temizleyici
  • Hafıza arttırıcı
  • Güç tasarrufu
  • Anti hırsızlık
  • Gizlilik koruma
  • Gerçek zamanlı koruma

Türkçe dil desteğinin sunulduğu uygulamanın tüm özellikleri ücretsizdir. Zararlı yazılımlardan, sistem açıklarından ve gizlilik risklerinden korumak üzere dizayn edilmiştir. Android ve iphone cihazlarda ücretsiz indirip, kullanabilirsiniz.

Uygulamayı şiddetle tavsiye ediyoruz. Uygulama hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Cep telefonunuzda virüssüz günler dileğimle..

Son güncelleme Mart 2020

Reklamlar
Paylaş

Yorumları göster

  • Merhaba hocam telefona bulaşmış virüs telefona gelen güncellemeyle temizlenir mi?

    • Temizler diyemeyiz fakat bir güvenlik açığı kapatılabilir. Yani herhangi bir virüs güncelleme sonrası etkisiz hale gelebilir.

  • hocam note 3 war heralde kendi programından bulaştı settıng yazıyor kaldırıyor geri yüklüyüor baska programlarda ındırıyor oyun letgo falan neyapmaliyim

  • HOCAM SONY XPERİA M5 CİHAZIMIZ VAR BU VİRÜS KORUMA PROGRAMIDA YÜKLÜ ÜST PENCEREDE KORUMA ALTINDASINIZ YAZIYOR AMA TELEFONDA VİRÜS VAR KULLANILAMIYOR HARD RESET ATILMIYOR NEDENSE ANLAMADIM GİTTİ YA
    KULLANILMIYOR DERKEN EKRANA SÜREKLİ BİŞEY GELİYOR

  • Merhaba ben internet e girdigim zaman virus uyarısı aliyorum ve onlarin yapmamiz gereken seyleri yaptikca hata veriyo ne yapmaliyim security i iindirdim ama gene ayni sey oluyo ne yapmaliyim ??

  • Herkesin yorum ve şikayetlerini okudum ama benim T60 a bulaşan virüs için bi çözüme rastlayamadım.Fabrika ayarlarına da döndüm,reset de attım ama nafile..Sorun şu ki her açılışta ddevreye benden önce bu meret giriyor,ne oturum açabiliyorrum,ne bi virüs programı yükleyebiliyorum..Ne yapacağım konusunda en ufak bi fikrim yok lütfen ehil ,uzman kim varsa yardımcı olun daha cihazın borcu bitmeden bu dertten muzdarip oldum...

  • en güzeli telefonu fabrika ayarlarına döndürmek her şeyi siliyor ama eskisi gibi oluyor her seyi yedekleme yapin

1 2 3 7

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

1 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

3 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar