Reklamlar
Kategoriler: Mobil

Telefon ram ve işlemci özellikleri nasıl öğrenilir

Android veya iPhone telefonlarda ram ve işlemci özellikleri nasıl öğrenilir ? Telefonunuzun donanım özelliklerini detaylı olarak görebilmek için Cpu-z, AIDA64 uygulamalarını kullanabilirsiniz.

CPU-Z ve AIDA64 , telefonunuzla ilgili bilgileri raporlayan ücretsiz bir uygulamadır. Telefonunuzun donanımında bulunan tüm aygıtlar hakkında detayları görebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsizdir ve kullanım için telefonunuzu rootlamanıza gerek yoktur.

  • SoC (Sistem On Chip) adı, mimari, her çekirdek için saat hızı ve işlemci detayları.
  • Sistem bilgisi ile cihaz markası modeli desteklenen ekran çözünürlüğü Ram, işlemci, bellek gibi tüm bilgileri görebilirsiniz.
  • Pil bilgisi: seviye, durum, sıcaklık, kapasite gibi bilgiler.
  • Sensörler hakkında detayları görebilirsiniz.

İşlemci ve ram nasıl öğrenilir?

Android cihazlara uygulamayı indirmek için tıklayın. iPhone telefonlara indirmek için tıklayın.

Soc sekmesi altında telefonunuzda bulunan işlemci hakkında detayları görebilirsiniz. İşlemci modeli, işlemci çekirdek sayısı, hızı gibi tüm bilgileri görebilirsiniz.

Device seçeneğinde, telefon marka model, ekran boyutu, ekran çözünürlüğü, ram ve kullanabilir bellek alanını görebilirsiniz.

TOTAL RAM seçeneğinde ram miktarını görebilirsiniz.

System ,Battery, therman, sensors sekmelerinde de yazılım versiyonu, telefonunuzun kaç saattir açık olduğunu, batarya mah değerini, sensör değerlerini görebilirsiniz. Uygulama, telefonunuzun tüm özelliklerini görebilmek ve cihazınız hakkında detaylı donanım bilgisi çıkarabilmek için oldukça kullanışlıdır.

Genellikle telefon modellerini arama motorlarında araştırdığınız zaman donanım özelliklerini görebilirsiniz fakat bazı modellerin birçok farklı versiyonları piyasaya sürüldüğü için bu gibi yazılımlarla kontrol etmek daha faydalı olacaktır. Ek olarak telefon sıcaklık değerlerini de kontrol edebilirsiniz.

Reklamlar
Paylaş

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

1 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

3 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar