Reklamlar
Kategoriler: Oyun

Pokemon GO “GPS signal not found” Çözümü

Pokemon GO oyununda karşılaşılan “GPS signal not found” ve “Failed to detect location” hatalarında yapmanız gereken çözüm yöntemlerini listelemeye çalışacağız. Bildiğiniz gibi bu oyun , gerçek konumunuzu kullanarak artırılmış gerçeklik sunuyor. Konum, gps veya internet bağlantınızla ilgili sorun yaşadığınız zaman veya oyun sunucularından kaynaklı olarak bu hatayla sıkça karşılaşabilirsiniz. Öncelikle şunu belirmeliyiz; oyun beta olduğundan dolayı sunucularında beklenenin üstünde bir yoğunluk yaşıyor ve bu durum hatayı daha çok almanıza neden oluyor. Bunun haricinde uygulama oyuncuların olduğu kadar korsanlarında dikkatini çekti ve son zamanlarda oyun sunucularına oldukça yoğun bir saldırı yapılıyor. Tabi bu genel sorunlar her kullanıcı için gerçerli. Eğer çevrenizde oyunu oynamaya devam eden kullanıcılar varsa ve siz giriş yapamıyorsanız aşağıdaki çözümleri uygulamaya başlayabilirsiniz.

NOT: Fake Gps tarzı sahte konum uygulamaları kullanmanız bu hatayla karşılaşmanıza neden olabilir.

1. Bu hatayla karşılaşan kullanıcıların en sık yaptığı hatalardan biri konum ayarlarını tasarruf modunda kullanmaktır. Sadece oyun için değil, konum gerektiren tüm uygulamalar “Yüksek doğruluk” seçili olduğu zaman kararlı bir çalışma gösterebilir. Bu ayarları düzenlemek için;

Telefonunuzdan Ayarlar / Genel  / Konum / Mod yolunu takip ederek “Yüksek doğruluk” seçeneğini işaretleyin. Özellikle Android 5.0 Lolipop kullanıcıları ayarları görseldeki gibi düzenlemeden oyuna giriş yapamaz.

2. Google tarafından yapılan açıklamada , Android 6.0 versiyonlarda Hücresel / Wifi seçeneğinin yanında Bluetooth seçeneğinin aktif olarak kullanılması , Gps doğruluk oranını arttırmaktadır. Android marshmallow kullanıcılarının ayarları bu şekilde kullanmasını öneririz.

Hala sorun devam ediyorsa 3. yöntemi deneyebilirsiniz.

3. Telefon ağ ayarlarınızda yaptığınız bir değişiklik veya arıza hataya sebep olabilir. Bunun için telefonumuzun ağ ayarlarını sıfırlamamız gerekmektedir. Ağ ayarlarını sıfırlamak için; Ayarlar / Yedekle ve sıfırla / Ağ ayarlarını sıfırla seçeneğini takip ederek gerekli işlemleri yapın.

Bu işlemlerden herhangi biri ile sorunun çözüleceğini düşünüyoruz. Eğer hala sorun devam ediyorsa yazının başında belirttiğimiz gibi sunucu kaynaklı genel bir sorun olabilir. Bu durumda beklemekten başka yapacak birşey yoktur.

Reklamlar
Paylaş

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

1 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

3 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar