Reklamlar
Kategoriler: Mobil

Kaybolan Akıllı Telefon Nasıl Bulunur

Akıllı telefonunuzu çaldığınız zaman veya kaybolduğu zaman nasıl bulabileceğinizi anlatacağız. Kaybolan akıllı telefonu bulmanın birçok yolu vardır. Bugün sizlerle paylaşacağımız yolları kullanarak cihazınızın haritadaki konumunu tespit edebilir, bilgileri silebilir, kilitleyebilir veya zil sesini çaldırabilirsiniz.

Öncelikle telefonumuzu bulmak için kullanacağımız yöntem Google Android cihaz yöneticisi.  Android cihazınızı kaybederseniz Android Cihaz Yöneticisi ile şunları yapabilirsiniz:

Cihazınızı bulma: Cihazının konumunu görmek için Android Cihaz Yöneticisi’ni kullanabilirsiniz.

Kayıp cihazın zilini çaldırma, kilitleme veya verilerini silme: Android Cihaz Yöneticisi’ni kullanarak uzaktan cihazınızın zilini çaldırabilir, kilitleyebilir, cihazınızdaki her şeyi silebilir veya kilit ekranına bir telefon numarası ekleyebilirsiniz.

Google Cihaz yöneticisi nasıl kullanılır ?

Öncelikle https://www.google.com/android/devicemanager?hl=tr linkine tıklayarak ilgili sayfaya giriş yapıyoruz.

Açılan sayfada cihazınız hakkında detaylı bilgileri alabilirsiniz. Zili çaldırma , Kilitleme ve silme işlemleri için sol tarafta açılan menüyü kullanabilirsiniz.

Konum bulma ekranında cihazınızın bulunduğu adresi harita üzerinde detaylı olarak görebilirsiniz. Harita doğruluğu en fazla 19 metre olarak farklılık gösterdiğinden aldığınız bilgiler tamamıyla telefonunuzun bulunduğu konumu göstermektedir.

Not: Cihazın yerini tespit edebilmek için cihazınızın açık olması , mobil veya kablosuz hat üzerinden veri alışverişi bulunması gerekmektedir. Diğer durumlarda telefonu bulmak çok zordur. Sessiz modda telefonunuzu çaldırmak ve yerini tespit etmek için aşağıdaki yöntemi deneyebilirsiniz.

Sessiz modda iken telefon nasıl bulunur ?

İşlemi cihaz yöneticisi yerine, farklı bir uygulamayla yapmak istiyorsanız, bu konuda bulabileceğiniz en başarılı uygulamalardan biri olan Ring My Droid uygulamasını kullanabilirsiniz. Uygulama sayesinde kaybolan telefonunuzu SMS atarak bulabilirsiniz. Bu işlem için internet bağlantısına gerek yoktur. Örneğin; ofiste sessiz modda telefonunuzu bir yerlerde unuttunuz. Telefonunuz sessizde olsa bile bu uygulama sayesinde yerini tespit edebilirsiniz.

Uygulama tamamen ücretsiz olarak kullanılabilir. Kurulum aşamasında size bir anahtar kelime sunuyor. Bu anahtar kelime, cihazınız kaybolduğu zaman telefonunuza atmanız gereken SMS’i belirtiyor. Bu smsi attığımız zaman telefonumuz en yüksek ses modunda çalmaya başlıyor. Oldukça kolay bir kullanımı ve çalışma mantığı var.

Uygulamayı şiddetle tavsiye ediyoruz. Tamamen ücretsiz olarak indirip kullanabilirsiniz. İndirmek için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

Reklamlar
Paylaş

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

1 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

3 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar