Reklamlar
Kategoriler: Bilişim

“Https Sitelere” Giremiyorum Sorunu Çözümü

Son zamanlarda kullanıcılardan “Https” protokollü sitelere giriş sorunu hakkında sorular gelmekte. Öncelikle Https nedir ? ne amaçla kullanılır sorularına cevap vermeye çalışalım. HTTPS, “HyperText Transfer Protocol Secure” terimlerini ayrı ayrı ele alalım. Hypertext, bir web sitesinin kod veya eklenti gerektirmeyen, metin, tablo veya resim gibi içeriklerini açıklar. aynı kelime HTML’de de bulunmaktadır. (HyperText Markup Language)”Secure“, HTTP ve SSL/TLS protokollerinin birleşimini temsil eder. Bu protokoller web’de gezinme dışında e-postalar, anında mesajlaşma ve voip gibi içeriğin de şifrelenmesinde kullanılır.

Https hizmetini bütün siteler sunmadığı için özelliği açma veya kapatma gibi bir durum yoktur fakat sadece Https protokollü sitelere giriş yapmak istiyorsanız Chrome , Mozilla gibi tarayıcılarda eklenti kullanarak bu işlemi yapabilirsiniz. Şimdi asıl konumuza gelelim. Tarayıcılarınızda Https sitelere erişemiyorsanız aşağıdaki çözüm yöntemlerini deneyebilirsiniz.

Öncelikle Windows güvenlik duvarı ve Firewall’larınızı kapatarak tekrar deneyin.

Başlat / Denetim masası menüsüne giriş yapın.

Sistem ve güvenlik seçeneklerinden , Windows güvenlik duvarı seçeneğine girin

Açılan sayfadan Windows Güvenlik Duvarı’nı etkinleştir veya devre dışı bırak menüsüne girin.

Windows güvenlik duvarı’nı kapat seçeneğini işaretleyin.

Yukardaki ayarları yaptıktan sonra tamam’a tıklayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Denetim masası / İnternet seçenekleri‘ne giriş yaparak Güvenlik sekmesi altında bulunan güvenlik düzeyini düşürerek tekrar deneyin.

Son olarak aynı ayarlarda bulunan “Gizlilik” sekmesinden bağlanamadığınız siteleri güvenli sitelere ekleyerek tekrar deneyin.

Bu işlemleri yaptıktan sonra sorun giderilecektir. Eğer hala sorun devam ediyorsa kullandığınız tarayıcı ve bağlantı sorunu yaşadığınız internet sitesini bizlere iletirseniz kontrol ederek tekrar yardımcı olmaya çalışabiliriz. Bu tarz sorunlar genellikle Firewall ayarlarını yapılandırdıktan sonra çözülmektedir. Modem , Router veya Fortinet gibi cihazlarda Firewall kapatarak mutlaka denemenizi öneririz.

Reklamlar
Paylaş

Yorumları göster

  • Merhabalar. Bilgisayarımda çoğu siteye giremiyorum, özellikle film sitelerine. Bazı sitelerde "https" yaptığım zaman giriş yapılabiliyor, bazen bozuk görüntü de olsa açılıyor site ancak bazen "https" ye rağmen giremiyorum bilgisayara format attım, çeşit çeşit eklentiler kurdum falan filan, ne yaptıysam olmadı.

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

7 gün Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

3 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar