Reklamlar
Google Chrome

Google Chrome okuma listesi nasıl kapatılır ?

Google Chrome “Okuma Listesi”, sayfaları ve makaleleri daha sonra incelemek için kaydetmenin uygun bir yoludur. Ancak, özellikle ilgilenmiyorsanız, Yer İşaretleri Çubuğundaki kalıcı düğme can sıkıcı olabilir. Nasıl kaldırılacağını ğrenmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Okuma Listesi, sayfaları daha sonra okumak üzere kaydetmek için kullanılan bir yerdir. Bu, Pocket gibi hizmetlere benzer bir kavramdır, ancak doğrudan Chrome web tarayıcısına yerleştirilmiştir. On iPhone ve iPad , Okuma Listesi bunu kullanmak yoksa görmezden kolaydır ama masaüstünde, bu imleri Bar’da yer kaplar.

Chrome 90’dan itibaren , Okuma Listesi düğmesini bayrak kullanmadan gizleyebilirsiniz. Bu, tarayıcıyı yeniden başlatmaya gerek kalmadan Okuma Listesini kaldırmak için çok daha kolay bir yöntemdir.

Bunu yapmak için, Yer İmleri Çubuğunda herhangi bir yere veya “Okuma Listesi” düğmesinin kendisine sağ tıklamanız yeterlidir.

Okuma listesine sağ tıklayın,

Açılan seçeneklerde “Okuma listesini göster” seçeneği karşısında bulunan tiki kaldırın.

İşlem bu kadar !

Eski bir Google Chrome sürümü çalıştırıyorsanız, Okuma Listesi özelliğini gizlemenin resmi bir yolu yoktur. Bunun yerine, onu kapatmak için bir Chrome “Flags” kullanacağız.

Adres çubuğuna chrome://flags/ yazarak enter’a basın.

Arama alanına “reading list” yazın. Default alanına tıklayarak özelliği disable duruma getirin.

Chrome şimdi değişiklikleri uygulamak için tarayıcıyı yeniden başlatmanızı isteyecek. Ekranın altındaki “Yeniden Başlat” düğmesini tıklayın. Tarayıcı kapanacak ve yeniden açıldığında, “Okuma Listesi” düğmesi artık Yer İşaretleri Çubuğunda olmayacak. İşlem bu kadar.

Reklamlar
Paylaş

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

2 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

4 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar