Reklamlar
Kategoriler: Donanım

Flash disk görünmüyor kesin çözümü

Merhaba Ozengen.com takipçileri. Flash disk – Usb belleklerde çok sık karşılaşılan flash disk görünmüyor, flash dolu fakat boş gösteriyor, bilgilerimi nasıl kurtarırım gibi sorunları nasıl çözeceğinizi ve dosyalarınızı nasıl kurtaracağınızı anlatacağız.

Flash diskler virüslü bir bilgisayarda çalıştırıldığı zaman bu gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Her bilgisayarda virüs olup olmadığını anlamak , bunu tespit etmek zor olduğu için haliyle gün içinde cihazınızı farklı bilgisayarlara takabiliyoruz. Bu durumda bellek içinde bulunan verileri kurtarmak oldukça önemlidir. Bugün bilgileri kurtarmak için kullanabileceğiniz kesin bir çözüm yöntemini sunacağız.

Bu yöntem ile dolu görünen fakat dosyalara erişemediğiniz belleklerin içinden bilgilerinizi kopyalayabilirsiniz. Bu işlemler sırasında virüsü bilgisayara bulaştırmamak için flash diskimizi kesinlikle açmamamız gerekiyor.

Flash diskten bilgileri nasıl kurtarırım ?

Flash diskimizi bilgisayara takıyoruz. Görselde gördüğünüz gibi dosya boyutunu önizlemesinde, flash bellek içinde veriler olduğunu görebiliyoruz. Burada diske kesinlikle giriş yapmayın.

Flash diski farklı bir yöntem ile açarak öncelikle bilgileri almayı deneyeceğiz.

Flash diski açmak için herhangi bir “Dosya yönetici” yazılımı kullanacağız. Bu konuda kullanabileceğiniz yüzlerce program var bilgisayarınızda yüklü bir yazılım varsa onu da kullanabilirsiniz.

Biz işlem için Explorer++ yazılımı öneriyoruz. Boyutu küçük ve tıkla çalıştır mantığı ile çalıştığı için pratik bir yazılım.

Yazılımı indirmek için tıklayın.

Yazılımı kullanarak flash diski açtığınız zaman disk içindeki dosyaları görebilirsiniz. Burada bulunan dosyaları sağ tıklayıp kopyalayarak bilgisayarımıza kopyalıyoruz.

Dosyaları bilgisayarımıza kopyaladıktan sonra herhangi bir virüs programını kullanarak virüs taraması yapmanızı öneririz. Virüs programı kullanmıyorsanız online virüs tarama sistemlerini de kullanabilirsiniz.

Dosyaları kurtarıp virüs taraması yaptıktan sonra flash diskimizi tekrar kullanabilmek için biçimlendiriyoruz.

Flash diske sağ tıklayıp “Biçimlendir” seçeneğini kullanarak biçimlendirin. İşlem bittikten sonra virüs taraması yaptığınız dosyaları flash diskinize kopyalayarak, flash diskinizi tekrar kullanmaya devam edebilirsiniz.

Flash bellekler veri güvenliği açısından çok güvenilir cihazlar değildir. Bu sebeple diskinizde bulunan bilgileri bilgisayarınıza mutlaka kopyalayarak yedekleyiniz. Bu işlem ile flash diskinizden verileri kurtarmış olacaksınız. Eğer flash diskinizi hiç göremiyorsanız veya çalıştırdığınız zaman “sürücüdeki diski kullanabilmek için önce biçimlendirmeniz gerekli” hatası alıyorsanız bunun için diğer makalelerimizi okuyabilirsiniz.

Reklamlar
Paylaş

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

2 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

4 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar