Reklamlar
Kategoriler: Yazılım

Ağ bulma nasıl açılır ve kapatılır Windows 7-8-10

Windows işletim sistemlerinde ağ bulma nasıl açılır veya kapatılır ? Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 işletim sistemlerinde ağ bulma ayarlarını açarak cihazınıza ağ üzerinden bağlanabilirsiniz veya ağ bulmayı tamamen kapatarak ağda cihazınızı gizleyebilirsiniz. Peki nedir bu ağ bulma ?

Ağ bulma, bilgisayarınızın diğer aygıtları bulmasını ve diğer aygıtlar tarafından bilgisayarınızı bulup , bulmayacağını belirleyen bir ağ ayarıdır. Üç çeşit ağ bulma durumu vardır:

Açık: Bu durum, bilgisayarınızın diğer ağ bilgisayarlarını ve aygıtlarını görmesini ve diğer ağ bilgisayarlarını kullanan kişilerin de sizin bilgisayarınızı görmesini sağlar. Bu da dosyaları ve yazıcıları paylaşmayı kolaylaştırır.

Kapalı: Bu durum, bilgisayarınızın diğer ağ bilgisayarlarını ve aygıtlarını görmesini ve diğer ağ bilgisayarlarını kullanan kişilerin de sizin bilgisayarınızı görmesini engeller.

Özel: Bu, ağ bulma ile ilişkili tüm ayarların değil, bazılarının etkinleştirildiği karma bir durumdur. Örneğin, ağ bulma açık olabilir, ancak ağ bulmayı etkileyen güvenlik duvarı ayarları siz veya sistem yöneticiniz tarafından değiştirilmiş olabilir.

Ağ bulma nasıl açılır ?

Ayarları düzenleyebilmek için bilgisayarınızda admin yetkisine sahip olmanız gerekmektedir.

Denetim Masası \Ağ ve Internet \ Ağ ve Paylaşım Merkezi \ Gelişmiş paylaşım ayarları seçeneklerini takip ederek ilgili ayarlara giriş yapın.

Gelişmiş paylaşım ayarları ekranında ilk sırada bulunan Ağ bulma seçeneğinden;

Ağ bulmayı aç” seçeneğini tıklayarak cihazınızı açabilirsiniz

Ağ bulmayı kapat” seçeneğini işaretlerseniz cihazınız ağ üzerinde gizlenecektir ve diğer cihazlardan bilgisayarınıza bağlanamayacaktır. Eğer cihazınızı bilmediğiniz ağlarda kullanıyorsanız bu seçeneği kullanmanız önerilir.

Ağ bulma özelliği sayesinde, kullandığınız ağlarda cihazınızın güvenliğini sağlayabilirsiniz. Örneğin: Bilgisayarınızı ofiste kullanırken herhangi bir dosyanızı paylaşıma açtığınızı varsayalım. Dışarda farklı bir ağa bağlandığınız zaman , cihazınız ağda açıksa insanlar bilgisayarınıza bağlanarak bu dosyaları kopyalayabilir. Bu gibi durumlardan korunmak için bu özellik oldukça kullanışlıdır. İşlem hakkında sorularınızı yorum atarak bizlere iletebilirsiniz.

Reklamlar
Paylaş

Yorumları göster

  • ağ bulma kolaylaştıracak açmanızı rica edeceğim her yere erişim sağlanmasını kolaylaştıracak fonksiyonlarımı bulmak kullanmak istiyorum TEŞEKKÜRLER

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

1 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

3 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar