Reklamlar
Kategoriler: Yazılım

Windows 8 Donma ve Yavaslama Sorunu Çözümü

Bilgisayarınızda Donma ve yavaşlama sorunları yaşıyorsanız bahsettiğimiz işlemi yaparak sorunu giderebilirsiniz.

Öncelikle Sistem Geri Yükleme aracını kullanarak Windows’u sorunsuz çalıştığı bir zamandaki ayarlarına geri döndürebilirsiniz. Bu işlem kişisel dosyalarınız üzerinde herhangi bir değişiklik yapmayacaktır. Öncelikle klavyeden Windows + C tuşlarına basın ve “Ayarlar” a girin. “Denetim Masası” na erişin. “Sistem ve Güvenlik” başlığına tıklayın. Sonra “Sistem” başlığına tıklayın. Sol kısımdaki “Sistem Koruması” seçeneğine tıklayın ve açılan pencerede “Sistem Geri Yükleme” butonunu kullanın. Sistem Geri Yükleme aracı ile sistem geri yükleme noktalarından birini seçerek ayarların yüklenmesini sağlayabilirsiniz. İşlem sırasında bilgisayarınız birkaç defa yeniden başlatılabilir.

Bazı kullancılar Hyper-V’yi etkinleştirerek donma sorununu çözdüğünü belirtiyor. Bu işlem için Windows + C kombinasyonunu tuşlayın ve Ayarlar > Denetim Masası yolunu izleyin. “Programlar” a ve ardından “Programlar ve Özellikler” başlığına tıklayın. Sol kısımdaki “Windows özelliklerini aç veya kapat” butonunu kullanın. Açılan penceredeki listeden Hyper-V kutucuğunu işaretleyin ve işleme onay verin. Sistem yeniden başlatıldığında değişiklik etkin hale gelecektir.

Sürücüleri en sık güncellenen sistem bileşeninin ekran kartları olduğunu söylemek yanlış olmaz. En iyi oyun deneyimi ve sistem kararlılığı için ekran kartı sürücülerini takip etmek ve sisteme yüklemek şart. NVIDIA grafik işlemcili ekran kartınızın güncel sürücüsünü indirmek için buraya, AMD grafik işlemcili ekran kartınızın güncel sürücüsünü indirmek için ise bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Windows 8′in sistem dosyalarında meydana gelebilecek bir hasar da sorun oluşturabilir. Sistem dosyalarının denetlenmesi ve sorunlu olanların yenilenmesi için Windows + C kombinasyonunu tuşlayın ve “Ara” aracını çalıştırın. “Komut İstemi” şeklinde arama yapın ve Komut İstemi aracına sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın. “sfc /scannow” komutunu girerek sistem dosyalarınızın denetlenmesini sağlayabilirsiniz.

Yukarıdaki tüm işlemleri uygulamadan önce ilginç şekilde Windows 8′de oturumunuzu sonlandırıp tekrardan oturum açarak sorunu atlatabilme ihtimali de mevcut. Windows tuşunu kullanarak Windows 8 Başlangıç Ekranı’nı görüntüleyin, sağ üst kısımdaki kullanıcı adı ve profil resminizin bulunduğu kısma tıklayın ve “Oturumu Kapat” butonunu kullanın.

Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra bilgisayar hızınızın değiştiğini göreceksiniz.

Reklamlar
Paylaş

Yorumları göster

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

1 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

3 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar