Web Tasarım

Web Sitesi Nasıl Yapılır

websitesi-olusturma

Ücretsiz Web Sitesi Kurmak

Yerli ve yabancı olmak üzere ücretsiz olarak, masraf yapmadan hiçbir kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan kolayca web sitesi/blog kurabileceğiniz bir çok hizmet veren internet sitesi var. Bunlara göz atacak olursak;

[button color=”blue” size=”big” link=”http://www.blogcu.com/” target=”blank” ]Blogcu.com[/button] (Yerli) – (Türkçe Dil Desteği Mevcut)
[button color=”blue” size=”big” link=”http://www.blogger.com” target=”blank” ]Blogger.com[/button] (Yabancı) – (Türkçe Dil Desteği Mevcut)
[button color=”blue” size=”big” link=”http://www.wordpress.com” target=”blank” ]Wordpress.com[/button] (Yabancı) – (Türkçe Dil Desteği Mevcut)

Yukarıdakiler kendini ıspatlamış oldukça kaliteli blog hizmeti veren internet siteleri. Bu web sitelerini ziyaret edip kendinize blog/internet sitesi hazırlayabilirsiniz. Herşey hazır ve kullanımı oldukça kolay. Tek yapmanız gereken üye olup kullanıma sokmanız.

Ücretsiz olduğu için internet sitenizin ismi “kullaniciadi.blogcu.com” olacaktır.

Ücretli Web Sitesi Kurmak

Alan Adı ( Domain) Nedir

Alan adı web sitenizin ismidir. Örnek: www.ozengen.com
Hosting  Nedir?

Ücretli sağlayıcılardan web sitesi hazırlamak için ortalama 16-17 lira bedelinde olan alan adı satın almanız gerekir. Google’a alan adı kaydı diye aratmanız yeterli. Alan adını satın aldıktan sonra alan (hosting)  satın almanız gerekir. Ortalama 20-50 tl arasında fiyatları değişen fiyatları vardır. İhtiyacınıza göre fiyatı artabilir veya azalabilir. Yine Google’a hosting diye aratma yapmanız yeterli. Dilerseniz alan adını satın almış olduğunuz yerden alan (hosting) satın almayı tercih edebilirsiniz.

Alan adı ve hosting satın aldıktan sonra alan adını hostinge bağlamanız gerekir. Eğer hostingi ve alan adını aynı yerden satın aldıysanız muhtemelen hosting alana adına bağlanmıştır.

Eğer ki farklı yerlerden satın almışsanız hosting sağlayıcınızın size verdiği “ns” bilgilerini alan adına girmeniz gerekir. Ns bilgisi genellikle; Örnek: ns1.ozengen.com ns2.ozengen.com şeklinde olur. Ns bilgisini bilmiyorsanız hostingi aldığınız yerden bilgi alabilirsiniz. Ns bilgisini girmek için alan adının yönetim panelinden(alan adını aldığınız siteden) dns yönetimi kısmına girerek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz bunu yapması için alan adını satın aldığınız firmadan yardım talep edebilirsiniz.

Tasarım ve Yayın

Hostingi alan adına bağladıktan sonra tasarım ve yayına geçeceğiz. Size verilen ftp bilgileri ile FileZilla gibi programlarla dizininize giriş yapıp yaptığınız tasarımları dizine aktarabilirsiniz.

Serkan Çataltaş

1987 Yılında Malatya'da doğdu. Netaş'ta çalışmalarına devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir