Reklamlar
Kategoriler: Mobil

Telefonumdaki virüsleri nasıl tespit edebilirim

Android Cihazlar Zararlı Yazılımların Hedefi Oldu

Android akıllı cihazınız son zamanlarda tutarsız mı çalışmaya başladı? Ya da pil ömrü kısaldı? Faturalarınız mı kabardı? Eğer sizde bu durumlardan şikayetçiyseniz yazımızı okumanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Android işletim sistemli akıllı telefonların ,cep telefonu pazarında sağladığı üstünlük ve büyük satış rakamları, siber suçluların dikkatini çekmesine sebep oldu.Gün geçtikçe artan zararlı yazılımlar Android sistemli akıllı telefonunuza bulaşarak kontrolü sizden almaya başlıyorlar.

Bitdefender adı ile tanıdığımız dünyanın önde gelen güvenlik çözümleri firması Android için oluşturulan zararlı yazılımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bitdefender’ın yaptığı çalışmalar sonucunda 2012′nin son altı ayında Android işletim sistemi için oluşturulan yeni zararlı yazılım sayısı 2012′nin ilk altı ayına göre yüzde 292 arttı. Bu rakamın küçümsenmeyecek bir değer de olduğunu ve Android işletim sistemli akıllı telefon kullanıclarının çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca cihazınızda zararlı yazılım olup olmadığını anlamanız için kullanmanız gereken 5 basit yöntemi de açıkladı.

Android Cihazlarda ki Zararlı Yazılımları Nasıl Fark Edebilirim ?

Android sistemli cihazlara bulaşan zararlı yazılımlar güvenlik ayarları ile fazla ilgilenmeyen , günlük kullanıcılar için büyük sıkıntılar oluşturuyor.Başınıza büyük dertler açabilecek kapasitesi bulunan bu yazılımları anlamanız aslında çok basit. Android cihazınızda bir kaç noktaya dikkat ederek cihazınızda zararlı yazılım olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Bitdefender’a göre zararlı yazılımların Android işletim sistemli akıllı telefonunuzu ya da tabletinizi ele geçirdiğini şu yöntemler ile anlaya bilirsiniz.

1. ARTAN TELEFON FATURASI

Android işletim sistemli cihazlara bulaşan zararlı Android yazılımları, genellikle özel numaralara SMS gönderirler. Cihazınıza bulaşan bu yazılımları fark etmek için telefon faturanıza bakmak yeterlidir. Telefon faturanızda şüphelendiğiniz numaralar varsa irtibata geçmediğiniz numaralar gibi, Android sistemli cihazınızı kontrol etmekte fayda var. Bu yazılımları fark etmeniz için sadece telefon faturasına bakmanız yeterli olacaktır. Çünkü bazı yazılımlar ay içerisinde bir kaç mesaj gönderip telefonunuz da sürekli barınmaktadır. Kimileri de sizlerin telefon faturasını çok büyük derecede etkileyecek faaliyetler de bulunmaktadır. Muhakkak faturanızı düzenli olarak gözden geçirin.

2. ARTAN DATA KULLANIMI

Akıllı telefonlar ve tabletler de artık İnternet olmazsa olmazlar arasına girdi. Doğal olarak Android için oluşturulan zararlı yazılımlar arasında en popüler yöntemlerden biri de, akıllı cihazınız üzerinden bilinmeyen adreslere e-posta göndermek ya da data yayını yapmak. Bu durumu belki kolaylık ile fark edemeyebilirsiniz. Fakat Android akıllı cihazınız için data trafiğini ölçen uygulamalar ya da telefon operatörünüzün sağladığı İnternet paketlerinde ki kota durumunu takip etmek bu sorunu fark etmenize yardımcı olur.

3. AZALAN PİL ÖMRÜ

Android işletim sistemli akıllı telefonunuzun ya da tabletinizin pilinin sizi ne kadar süre idare ettiğini biliyorsanız, pil ömründeki fazla ve ani düşüşler size cihazınızda zararlı bir yazılım olduğu konusunda sinyal veriyor demektir. Android zararlı yazılımları gerçekleştirdikleri işlemler gereği cihazın pil kullanımını artırdığı için cihazınızın pili daha kısa sürede biter.

4. DÜŞEN CİHAZ PERFORMANSI

Android cihazınızın donanım özellikleri ne kadar iyi olursa olsun, bu zararlı yazılımlar okuma, yazma veya data yayınlama yaparken çok ciddi performans sorunları yaratabilirler. Akıllı cihazınızda ki performans düşüşleri, size zararlı yazılımlar konusunda uyarı verebilir. Cihazınızın hafıza (RAM) ve işlemci (CPU) yükünü takip etmenizi sağlayan Android uygulamalar kullanarak konu ile ilgili bilgi edinebilirsiz.

Aslına bakacak olursak yapmanız gereken işlemleri zaten günlük kullanım sırasında uygulamaktasınız. Sadece biraz daha dikkatli olursanız telefonunuzda ki ya da tabletiniz de ki zararlı yazılımları kolaylıkla anlayabilirsiniz.

Ozengen.com

 

 

Reklamlar
Paylaş

Yorumları göster

  • Telefonumun ekranı bulanık gözüküyor. Bazen normale dönüyor. Sonra yavaş yavaş bulanık olmaya başlıyor.

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

1 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

3 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar