Reklamlar
Kategoriler: Mobil

Konum Nasıl Atılır

Bugünkü yazımızda telefondan konum nasıl atılır ? sorusuna basit bir analtımla cevap verceğiz.Günümüz teknolojisi ile, adres paylaşımı ve konum gönderme işlemleri oldukça pratik hale gelmiştir. Konumunuzu kolaylıkla dilediğiniz kişilere gönderebilir hatta dilerseniz canlı olarak konum paylaşımı dahi yapabilirsiniz.

Konum nasıl atılır ?

Whatsapp açarak, konum paylaşacağınız kişi ile sohbet penceresi açarak sağ üstte bulunan Ataç simgesne dokunun.

Konum bilgisini göndermek için “Konum” seçeneğine dokunuyoruz.

Konum gönder ekranı açıkdıktan sonra, “Şu anki konumu gönder” seçeneğine tıklayabilir veya aşağıda listelenen adres bilgilerinden birini seçebilirsiniz. Harita, yakınlarınızda bulunan adres bilgilerini listelemektedir. Örneğin yakınlarınızda bir market varsa buranın adını yazarak bu bilgiyi de konum olarak gönderebilirsiniz.

Konum bilgimizi gönderdikten sonra karşımızdaki kişi adres bilgilerini aşağıdaki gibi görecektir. Adres bilgisine giriş yaparak detaylı görünüm alabilir ve kordinat bilgilerini alabilirsiniz. Bu sayede navigasyon yazılımlarına direk kordinat girerek hedef adrese daha kolay erişebilirsiniz.

İşlem bu kadar !

Konum nasıl paylaşılır ?

Eğer konum paylaşımı için Whatsapp uygulamasını kullanmak istemiyorsanız, Google haritalar ile de bu işlemi yapabilirsiniz. Google haritalar Apple ve Android telefonlarda yüklü geldiği için her telefonda bulunan bir uygulamadır.

Google haritaları açarak paylaşmak istediğiniz adresi bulun.

Adresin üstüne dokunup paylaş seçeneğine tıklayın veya adres çubuğunda beliren koordinat bilgisini kopyalayın.

Paylaş seçeneğinde konumu ne aracılığıyla paylaşacağınızı seçin. SMS, Mail, diğer mesajlaşma uygulamaları vb. birçok aracı kullanarak konumu iletebilirsiniz.

Google maps‘a yeni gelen canlı konum paylaşma özelliği ile, konumunuzu görmesini istediğiniz tüm kullanıcılarla , konum bilginizi paylaşabilirsiniz. Bugün sadece anlık olarak konum nasıl atılır konusuna değineceğiz. İşlemi yapmak için telefonunuzda Google maps veya Whatsapp olması yeterlidir.

Bu 2 kolay yöntemi kullanarak dilediğiniz kişilerle kolaylıkla adres paylaşımı ve konum gönderme işlemini yapabilirsiniz. Diğer merak ettiğiniz tüm konular için sitemizde arama yapabilirsiniz.

Reklamlar
Paylaş

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

1 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

3 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar