Reklamlar
Kategoriler: Sosyal Medya

Sahte Facebook Uygulamalarına dikkat!

Korsanlar internet kullanıcılarının bilgilerine ulaşabilmek için her yolu deniyor. Son taktikleri ise sahte sosyal medya uygulamalarıyla kullanıcıların gözünü boyamak.

İlk örnekte, öncelikle genç bir kız resmi ve yanında da bir Facebook”beğen” butonu görülüyor. Kullanıcı butona tıkladıktan sonra resmi “beğen”mek için Facebook kullanıcı bilgilerini gireceği sayfaya yönlendiriliyor. Bilgiler girildikten sonra kullanıcının girişi onaylanıyor ve kullanıcıdan bir başka “beğen” butonuna daha tıklaması isteniyor. Buton; şimdiye kadar alınmış ‘beğeni’leri gösteren sahte bir sayı kutucuğunun yanında yer alıyor. Kullanıcıları tuzağa düşürmek için tasarlanan bu korsan site, Amsterdam – Hollanda sucunularında kullanılmış bir yöntem olarak kayıtlara geçti.

İkinci örnekse, Facebook giriş sayfasını kullanarak sadece Hintli kullanıcılar için bazı özellikleri olduğunu belirten ve onları hedef alan bir başka korsan site. Sayfanın adı Hintçe Facebook anlamına gelen “Chehrakitab”. Hintli kullanıcıları hedef alan bu korsan site, çok amatörce hazırlanmış. Facebook 2013 Demo da phishing sitelerine iyi bir örnek. Açılış sayfasında sitenin yapım aşamasında olduğu fakat yine de giriş yapılabileceği söyleniyor. Siteye girdikten sonra ise Facebook’u insanların zamanlarını boşa harcamakla suçluyor ve bunu logolarında da belirtiyor. Bu korsan site ücretsiz bir web hosting sitesi olarak faaliyetg österiyordu. Eğer kullanıcılar bu sitenin oyununa geldiyse, phisherlar kimlik hırsızlığı için başarıyla kullanıcı bilgilerine ulaşmış oldular.

Internet kullanıcıları aşağıdaki tavsiyelere kulak vererek phishing saldırılarından korunabilirler:

-E-posta aracılığıyla gelen şüpheli bağlantılara tıklamayın
-Bir e-postayı cevaplarken kişisel bilgilerinizi vermeyin
-Pop-up sayfalara veya ekranlara kişisel bilgilerinizi girmeyin
-Web sitesinin SSL sertifikasıyla şifrelendiğini kontrol edin. Bunun için ‘https’ ibaresine bakın. Kişisel ve finansal bilgilerinizi girerken yeşil adres çubuğu olup olmadığına dikkat edin
-E-posta yoluyla gönderilen veya sosyal ağlarda yayınlanan linklere tıklarken dikkatli olun.
-Tam kapsamlı bir güvenlik yazılımı kullanarak phishing ve sosyal ağ dolandırıcıklarına karşı korunun.

Reklamlar
Paylaş

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

7 gün Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

3 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar