Reklamlar
Kategoriler: Bilişim

Google Passwords Nedir Ne işe Yarar

Merhaba arkadaşlar. Bugün Google tarafından sunulan passwords.google.com nedir ? ne işe yarar ? şifrelerim burada ne arıyor ? sorularına cevap vermeye çalışacağız. Bugün nette dolaşırken ekşisözlük’te şöyle bir başlık gördüm;

[box type=”note” align=”aligncenter” ]”passwords.google.com gmail kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yaptığınızda, çok şaşıracağınız, gelmiş geçmiş tüm parolalarınızı kayıt altına almış ve üstelik bunu sizin haberiniz olmadan yapmış ve kendi sunucularına yedeklemiş, sil işaretine tıkladığınız silen ama bana sözde silme işlemi yapan, google’ın veri toplama yan sitesi. geçmiş olsun. edit1: konuya istinaden yanlış anlaşılan bir hususu belirtmek isterim ki, benim iznim ve yetkim dışımda gözlemlediğim bir çok kayıt olmuştur. örnek vermek gerekirse, 2009 yılında giriş yaptığım ve benim bile unuttuğum bazı sitelerin kullanıcı adı ve şifreleri kayıt altına alınmıştır. işin özü, ben de biliyorum google chrome sağ üst taraftaki seçeneklerden kayıtlı parolaları görüntüleyip düzenlediğimizi, yada bir siteye giriş yaptığımızda sağ üstte çıkan “parola kayıt edilsin mi edilmesin mi” uyarısını veya senkronizasyon işlemlerini vs. kaldı ki ben hiç bir zaman parola kayıt etmedim tarayıcıma. bunların da hepsini biliyorum ama asıl anlatmak istediğim nokta google chrome’da böyle bir şey yoktu belli bir zamana kadar, bugün dikkatimi çekti, bu demek oluyor ki evvelden de parolalarımı kayıt altına alıyordu. hoş, google’ın herşeyi kayıt ettiğini biliyordum ama bunu profesyonel bir şekilde, bu düzeyde yaptığı/yapacağı aklıma da gelirdi de bunu benim önüme bu denli sereceği… neyse, kayıtlı parolalarımı sildim. fakat, üst tarafta geri al ibaresi beliriyordu…yersen.” ssg nin patronu[/box]

Yazının devamında birçok kullanıcı hesaplarının güvende olmadığından ve bundan endişe duyduklarından bahsediyordu. Bildiğiniz gibi Google Chrome , Google hesabınız ile entegre bir şekilde çalışarak hesabınızla ilgili kullanımınızı kolaylaştıracak kısayollar sunmaya çalışır. Bu konuda Chrome’da bulunan şifre hatırlatma sayfasına adres çubuğuna chrome://settings/passwords yazarak girebilirsiniz. Web şifrelerine kaydetmek istediğiniz hesapları buraya kaydederek daha sonra otomatik olarak giriş yapabilirsiniz. passwords.google.com tam olarak burada devreye giriyor ve Chrome’da kaydettiğiniz şifreleri hafızada tutarak diğer giriş yaptığınız cihazlarda otomatik şifre doldurma aracını kullanmanıza yarıyor.

Aslında korkulacak bir durum yok. İlk etapta şifrenizin sizden habersiz kaydedildiğini düşünebilirsiniz fakat durum böyle değil. Hesabınıza giriş yaptığınız zaman şifre anımsatma uyarısına onay vermeniz durumunda şifreleriniz kaydedilmektedir.

Hesap şifrelerini kaldırmak için chrome://settings/passwords menüsüne giriş yaparak şifreleri kaldırabilirsiniz.

İşlem hakkında merak ettiğiniz konuları yorum atarak bizlere iletebilirsiniz.

Reklamlar
Paylaş

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

1 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

3 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar