İnternet

Google Hesabım Çalındı Nasıl Geri Alırım

Google hesabınız çalındı mı veya çalındığını mı düşünüyorsunuz ? Bugün, ‘Google Hesabım Çalındı Nasıl Geri Alırım‘ diyen kullanıcılara rehber olacak bir yazı ile karşınızdayız.

Günümüzde Google servislerini tüm kullanıcılar aktif olarak kullanmakta. Özellikle Android kullanıcısı iseniz, Google play hesabınız, Gmail , Google arama, Youtube, Google Drive, Google fotoğraflar, Google notlar gibi servisleri çok aktif kullanıyor olmalısınız. Bu servisler hayatımızı oldukça kolaylaştırmakla beraber, hesabınımızın çalınması durumunda oldukça büyük bir risk taşıyor.

Google hesabınızı çalan bir korsan, Drive ile önemli dosyalarınıza, fotoğraflar ile yedeklenen tüm resimlerinize, maillerinize, kişisel notlarınıza, internet kullanım istatistiklerinize, hatta Google play ile tüm ödeme yöntemleri ve ödeme bilgilerinize kadar sahip olabilir. Tüm bu işlemleri düşündüğümüz zaman Google hesabınızın ne kadar önemli olduğunu anlayabilirsiniz. Şimdi hesabınızı geri almak için yapmanız gereken işlemleri anlatalım.

Google hesabınıza ileri seviye bir güvenlik önemi almak ve hesabınızın çalınma ihtimalini neredeyse sıfıra indirmek istiyorsanız. Security key nedir nasıl kullanılır ? isimli makalemizi incelemenizi öneririz.

Şüpheli oturum açma girişimleri

Hesabınıza hala giriş yapabiliyorsanız ve şüpheli etkinlik uyarıları alıyorsanız, hesabınızı güvene almak için son giriş yapılan etkinlikler ve cihazları incelemeniz gerekmektedir.

Son kullandığınız cihazları incelemek için tıklayın.

Google Hesabım Çalındı nasıl geri alırum diyorsanız hiç zaman kaybetmeden hesap kurtarma formunu kullanmanız gerekecektir.

Google hesap kurtarma yöntemleri

#Hesap kurtarma formuna giriş yapıyoruz.

Hesap kurtarma ekranında kurtarmak istediğiniz veya şifresini unuttuğunuz mail adresinizi yazınız. Hesabınızı tanımlayamıyorsanız “Hesabımı bul” seçeneğini kullanabilirsiniz.

google-hesap-destegi

Hesabın size ait olduğunu ispat etmeniz için ilk istenen bilgi; “Hatırladığınız son şifre’dir“. Şifre, son kullandığınız şifre olmayabilir fakat hesabınızda daha önce kullanmış olduğunuz herhangi bir şifreyi yazmanız çok önemlidir. Bu aşama, hesabı kurtarmanız için en önemli aşamadır.

Hatırladığımız son şifreyi yazarak devam ediyoruz.

son-sifre

Bu Google hesabını ne zaman oluşturdunuz ? 2. aşamada bu bilgiyi girmeniz gerekmektedir. Bu bilgiyi her kullanıcı hatırlayamayabilir fakat tahmini yakın bir tarih vermeniz gerekmektedir.

Tarih ekranında doğru bilgiyi vermeniz halinde ( önceki şifrenizi girdiyseniz ) şifre değiştirme ekranına yönlendirilerek , hesabınızı geri alabilirsiniz. Dilerseniz “Farklı bir soru deneyin” seçeneğine tıklayarak farklı bir soru alabilirsiniz.

hesap-olusturma-tarih

Yukardaki 2 bilgiyi doğru girmeniz halinde , hesap için yeni şifre ekranına yönlendirilerek hesabınızı geri alabilirsiniz.

guclu-sifre-olustur

Bilgileri yanlış verdiyseniz, sistem bunu bir manüpülasyon olarak algılayacaktır. “Google, oturum açmaya çalışan kişinin siz olduğunuzu doğrulayamadığından bu hesapta şu anda oturum açamazsınız” uyarısı ile karşılaşacaksınız. Dolayısıyla hesabınızı geri alamazsınız.

google-oturumunuz-acilamadi

Kurtarma e-Postası veya telefon numarası ekli olan kullanıcılar, telefonuna veya mailine kurtarma maili alarak hesabını kolayca kurtarabilir.

kurtarma-e-posta

Gönderilen doğrulama kodunu ekrana girerek şifrenizi değiştirebilirsiniz.

dogrulama-kodu

Eğer yukarıdaki bilgilerden hiçbirine cevap veremezseniz “Google, bu hesabın size ait olduğunu doğrulayamadı.” uyarısı ile karşılaşırsınız. Google hesap kurtarma konusunda sürekli yeni yöntemler sunmaktadır. Bu bilgilere sahip olmadan hesabınızı kurtarmak için ilerleyen zamanlarda Form ekranı paylaşacağız. Bu formu doldurarak hesabınızı kurtarmayı deneyebilirsiniz ama kritik olan nokta, hesabınız hakkında , hesabın size ait olduğunu kanıtlayacak kadar bilgiye sahip olmanız gerekmektedir. Aksi durumda hesabınızı kurtarmanız çok zordur.

Hesap kurtarma sorunları için iletişim ekranını kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Serkan Çataltaş

1987 Yılında Malatya'da doğdu. Netaş'ta çalışmalarına devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir