Reklamlar
Kategoriler: Teknoloji

Google Bedava internet

Google bütün dünyaya interneti yaymak için harekete geçti. Şirket, bunun için test amaçlı olarak tasarladığı özel balonları Yeni Zelanda’da gökyüzüne bıraktı.

Google, internetin önünde engelleri kaldırmak için Loon Projesi’ni hayata geçirdi. Bunun için test amaçlı olarak Yeni Zelanda’nın güneyinden gökyüzüne 30 balon bırakıldı.

Bu balonlar, radyo anteni, bilgisayar, yükseklik kontrol sistemi ve güneş panellleri gibi gereçlerle yüklü. Amaç, balonlar sayesinde dünyanın her yerinde internete erişimi sağlamak.

Google yetkililerine göre yaklaşık 4 milyar 800 milyon insanın interneti yok. Bu sistemle evlerinde interneti olmayanların sadece bir anten bulundurmaları yeterli olacak.

Yeryüzünden 20 kilometre yükselikte stratosferde uçmaları planlanan balonların 100 gün boyunca 40 kilometre çapında bir alanda internet bağlantısı sağlaması amaçlanıyor.

Balonların felaket bölgelerinde iletişim sistemlerinin zarar gördüğü bir durumda kurtarma ekiplerine yardımcı olacağına da dikkat çekiliyor.

Eğer yeni teknoloji başarılı olursa, fiber kablo döşünmesinin zor olduğu bölgelerde, özellikle de Afrika ve Güneydoğu Asya’da internet kullanımının artacağı belirtiliyor.

 

Reklamlar
Paylaş

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

1 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

3 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar