Sosyal Medya

Facebook’un Zararlı Yönleri

Her ne kadar ilkokul arkadaşlarımızı Facebook’ta bulmak eğlenceli gözükse de hepimiz bir gün kendimizi zamanımızı öldüren kara deliğin içinde buluyoruz. Peki buna bir son vermeli miyiz?

Mashable, Facebook hesaplarını kapatmak için 6 neden sıraladı.

1. Bilinçsiz bağımlılık

Facebook bağımlılığı diğer kötü alışkanlıklara benzemiyor. Çünkü bağımlısı olduğunuzun farkına bile varmıyorsunuz.

Bir araştırmaya göre kadınlar günde 81 dakika erkekler ise 64 dakikasını Facebook’ta geçiriyor. Acı olan tarafı ise zamanın Facebook’ta nasıl geçtiğini anlamıyoruz bile…

2. Öz saygının yok olması

Aldığınız kilolardan şikayetçiyseniz bir de yeni ‘kilolu’ halinizin fotoğrafını Facebook’a koymayı deneyin. Bir araştırmaya göre Facebook kullanıcıları arkadaşlarının fotoğraflarına baktıkça kendilerine olan güveni azalıyor.

Araştırmaya katılan 600 kişiden yarısı arkadaşlarının fotoğraflarına bakarak vücutlarını kıskanıyor. Daha genç kullacılarda ise sosyal medya baskısıyla uyku problemleri, yeme bozukluğu, narsizm ortaya çıkabiliyor.

3. İş arayışı

Birçok araştırmaya göre iş verenlerin yüzde 90’ı başvuran adayların Facebook profillerini inceliyor. Başvuruların yüzde 69’u ise Facebook profillerindeki içerikten reddediliyor. Facebook hesabını kapatmak kesin çözüm olabilir ama bazı iş verenler ise Facebook’u olmayan birini psikopat olarak görüyor.

 4. Okul başvuruları

Akademik hayatınıza yön verirken her 5 saniyede bir Facebook’u güncellemezseniz başvuru süreciniz daha hızlı sonra erebilir.

5. Ayrılık acısı

Kötü bir ayrılık yaşadıysanız Facebook’unuzu kapatarak herkese büyük bir iyilik yapmış olursunuz.

Facebook profilinizde paylaşacağınız acı dolu iletileri kimse görmek istemiyor. Ayrıca eski sevgilinizi durmadan Facebook’tan takip etmeyi bırakarak onu daha çabuk unutabilirsiniz.

6. Facebook kıskançlığı

Yine bir araştırmaya göre Facebook kıskanç ve mutsuz yapıyor. Sadece mutlu anların paylaşıldığı Facebook’ta sürekli bu paylaşımlara maruz kalmak kişiyi daha olumsuz düşünmeye itiyor. Sonuç ise kıskançlık ve mutsuzluk. Facebook’ta yaşanan kıskançlık, dedikodu ve akran istismarına da sebep oluyor.

Serkan Çataltaş

1987 Yılında Malatya'da doğdu. Netaş'ta çalışmalarına devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir