Reklamlar
Kategoriler: Teknoloji

Cisco Sertifikaları Hakkında Hersey

Cisco Systems, merkezi San Jose, California’da olan Amerikan çok uluslu bir ağ teknolojileri şirketidir. 1984 yılında Stanford Üniversitesi’nden Len Bosack ve Sandy Lerner tarafından kurulmuştur. Şirketin ismi San Francisco şehrinin son iki hecesinden oluşturulmuştur.

Cisco Systems’in sunduğu sertifikasyon sistemi yine tüm dünyada geçerli olan ve Cisco sertifikalı elemanların iş bulmasında kolaylık sağlayan bir içeriğe sahiptir. Bu sertifikasyon sistemi CCNA (Cisco Certified Networking Associate), CCNP (Cisco Certified Networking Professional) ve CCIE (Cisco Certified Internetworking Expert) seviyelerinden oluşmaktadır.

Kısa özelliklerinden bahsetmek gerekse;

  • CCENT ( Cisco Certified Entry Networking Technician ) : Cisco’nun yeni oluşturduğu sertifikasyon programlarından biridir. Bundan önce başlama seviyesi CCNA idi. CCENT sertifikalı ağ uzmanları, işletmelerin temel düzeydeki iletişim ağlarını kurabilir ve yönetebilir. ICDN1 ( Interconnection Cisco Networking Device ) eğitimini almak zorundadır ve sınavını geçmesi gerekir.
  • CCNA ( Cisco Certified Network Associate ) : CCNA uzmanları, network altyapılarını en verimli şekilde dizayn etmek, kurmak, iletişimi sürekli kılmak, performansı arttırmak ve altyapıdan kaynaklanan problemleri -oluşmadan- çözerek toplam network maliyetini düşürmek için gerekli uzmanlığa sahip olduklarını ispatlanmış network profesyonelleridir.  ICND1 ve ICDN2 eğitimlerini alıp, ICDN2 sınavını geçmek zorundadır.
  • CCNP ( Cisco Certified Network Professional ) : CCNP sertifikası ağlar hakkında ileri ve köklü bilgi birikimini elde eder.  100’den 500’ e kadar şubeli büyük kurumların yerel ve geniş alan ağlarında kurulum,ayar ve problem giderme yapabiliriz. Bu ağlardaki teknolojiler; Güvenlik, Quality of Service (QoS), VPN ve Broadband konularını kapsamaktadır.
  • CCIE ( Cisco Certified Internetwork Expert ): Dünya’da son derece az sayıda olan CCIE ‘ler network konusunda dünyaca tanınmış otoritelerdir. CCIE sertifikasyon u için verilmesi gereken zorlu sınavı aşabilmek için, CCNP sertifikasyonunun ardından en az 2 yıllık yoğun tecrübe gerekmektedir.

CCNA için study guide’ lar sınav soruları Google dan basit aramalar ile ulaşabilirsiniz. Laboratuvar sınavları için oturduğumuz yerden uygulama yapabilmemizi sağlayan Cisco Packet Tracer  programı bulunmaktadır. Şuan 5.0 sürümü en güncel sürümlerindedir.

CiscoTR: http://www.cisco.com/web/TR/index.html

Ozengen.com Cisco

Reklamlar
Paylaş

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

2 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

4 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar