Reklamlar
Kategoriler: Donanım

Bilgisayar’dan Ses Gelmiyor Çözümü

Bilgisayarınızda yaşadığınız ses sorunları için çözüm yöntemlerini anlatmaya çalışacağız. Bilgisayarınızdan ses gelmemesinin birkaç nedeni olabilir. Bunları çok fazla detaya girmeden yüzeysel olarak anlatarak sorunu tespit etmeye çalışalım.

Windows xp kullanıcılarının daha çok yaşadığı bu sorun için genellikle problem ses driver’ının ( ses yazılımı) yüklenmemesidir. Windows 7 ile birçok driver’ın otomatik olarak yüklenmesinden dolayı sorun nispeten daha da azalmıştır.

Bilgisayarınızdan ses gelmediği durumlarda öncelikle aşağıdaki kontrolleri yapmanız gerekmektedir.

Bilgisayarımdan ses gelmiyor

Öncelikle sağ alt köşede bulunan ses simgesini kontrol etmeniz gerekiyor. Ses simgesini aşağıdaki gibi görüyorsanız yazılımsal olarak sorun olmadığı anlamına gelmektedir.

Eğer ses simgesini görmüyorsanız veya simgenin üzerinde kırmızı çarpı işareti görüyorsanız aygıt yöneticisini kontrol etmeniz gerekiyor.

Masaüstünde Bilgisayarım’a sağ tıklayın / Özellikler / Aygıt yöneticisine giriş yapın.

Ses , video ve oyun denetleyicileri menüsünde ses yazılımının yüklü olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor.

Yazılım yüklü değilse sarı ünlem işareti görebilirsiniz.

Denetim Masası\Donanım ve Ses\Ses menüsüne girerek seçili olan hoparlör’ünüzü seçmeniz gerekiyor. Test için herhangi bir müzik açarak ses simgesinin yükseldiğini gördüğünüz aygıt’a sağ tıklayıp Varsayılan olarak seç demeniz yeterlidir.

Yukardaki işlemler işe yaramıyorsa ses kartınızda arıza olabilir. Bunun için en kolay çözüm yöntemi harici ses kartı almaktır.

Laptop kullanıcıları için USB ses aygıtları piyasada mevcuttur. Anakartınızı değiştirmek sizin için ciddi bir masraf olacaktır.

Görselde görmüş olduğunuz usb ses kartları ile donanımsal ses sorunlarını en kolay şekilde çözebilirsiniz. Bu yöntem özellikle laptop kullanıcıları tarafından tercih edilmektedir. Fiyat konusunda net bir bilgimiz yoktur fakat ortalama olarak 30-35 TL’ye usb ses kartı satın alabilirsiniz.

Reklamlar
Paylaş

Yorumları göster

  • arkadaş doğru söylüyor çözümü usb almak bende internette ne varsa denedim olmadı en güncel ses kartlarını mı indirmedim ses aygıtlarını mı güncellemedim vb gibi gibi şeyler ama yok olmadı sonra bilgisayar satıcısından bir usb aldım 30 tl taktım çalıştı yalnız sadece bu usb ile çalışıyor benim büyük bir ihtimalle ses kartım yandı kısa devre oldu çünkü arkadan cızırtı falan geliyordu. internette denedikleriniz olmuyorsa ses kartı bozulmuştur demektir.

  • ben o kayıttan yürüt kısmıdna şuı yazıyor yüklü ses aygıtı yok :D

  • hla aynı deişen yok ses var gözüküor ses yok bilgisayarı resetleyince oluor bunun çözümü yokmu

  • Arkadaşım adam o kadar emek vermiş yazmış. Senin yaptığın yorum ney öyle ? gerizekalı herif

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

1 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

3 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar