Reklamlar
Kategoriler: Bilişim

ABD’li Hacker’ın Sır Ölümü

Dünyanın önde gelen internet güvenliği şirketlerinden IOActive Inc.’in analistlerinden, tanınmış bilgisayar korsanı Barnaby Jack’in ölü bulunduğu bildirildi.

San Francisco Adli Tıp Bürosu’ndan yapılan açıklamada Jack’in Perşembe günü hayatını kaybettiği belirtildi ancak detay verilmedi.

Jack’in ölümü korsanlar aleminde bir şok etkisi yarattı. Cep telefonu hacker’ı Tyler Shields, Twitter’dan “Vay be… Söyleyecek söz bulamıyorum” mesajını paylaşırken, geçmişte McAfee için çalışan genç korsanın son işvereni IOActive Inc.’in tweet’inde, “Sevgili korsanımızı kaybettik ama asla unutmayacağız, Barnaby Jack hayatını kaybetti” denildi.

SAĞLIK CİHAZLARI VE ATM’LER
Nasıl öldüğü henüz belli olmayan genç hacker özellikle ATM’lerdeki ve sağlık cihazlarındaki açıkları bulmasıyla ünlüydü.

Jack, kalp implantı takılı birini yaklaşık 10 metre mesafeden öldürebilen bir teknik keşfettiğini açıklamıştı. Jack, önümüzdeki hafta San Francisco’da düzenlenecek Black Hat korsanlık fuarında bu tekniği dünyaya anlatacaktı.

Özellikle, 2010 yılında “Jackpotting” adını verdiği ve ATM’lerin para püskürtmesini sağladığı gösteriyle dünyanın en ünlü bilgisayar korsanlarından biri olmuştu.

Yaratıcılığı ve şovmenliğiyle hacker fuarlarında büyük takdir toplayan ve geniş bir takipçi kitlesi oluşturan Jack’in dostları ve hayranları @barnaby_jack şeklindeki Twitter hesabına mesajlar yağdırdı.

Reklamlar
Paylaş

Yakın zamanda yayınlananlar

Bitcoin’s Revolutionary Influence on the Future of Online Gaming

As we progress deeper into the digital age, the spheres of technology and finance continue…

1 hafta Önce

Tarayıcınızda Gizli Modu kalıcı olarak devre dışı bırakma

Tarayıcınızda gizli mod'da çalıştırmayı devre dışı bırakabilirsiniz. Windows ve macOS için Google Chrome'da, Windows için…

3 hafta Önce

Broadcom, VMware’in ücretsiz ESXi hipervizörünü sonlandırıyor

Broadcom, VMware'in ESXi hipervizörünün ücretsiz sürümünü durdurdu. Değişiklik haberi, aracın VMware.com'dan kaldırıldığını ortaya koyan ve…

1 ay Önce

AirPods bul nasıl kullanılır ?

Kaybolan airpod'unuzu bulmak için aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz. AirPod'larınızın kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olması…

2 ay Önce

Broadcom’un VMware Revizyonu Dikkat Çekiyor

Vmware ve Broadcom Sanallaştırma öncüsü Vmware, Broadcom tarafından satın alınmasının ardından bazı değişiklikler geçiriyor. Kurumsal…

3 ay Önce

Google Fotoğraflar, One, Drive aboneliğini iptal edersem verilerim silinir mi?

Google Fotoğraflar, yani One aboneliğinizi iptal etmek mi istiyorsunuz ? Bildiğiniz gibi Google 15 GB…

4 ay Önce
Reklamlar