Mobil

“Telefonum Yavaşladı” Sorunu Çözümleri

telefon yavaslik

Android telefon kullanıcılarından çok sık aldığımız “Telefonum yavaşladı nasıl hızlandırırım ? ” sorusuna cevap vermeye çalışacağız. İos kullanıcılarına oranla android kullanıcıları bu sorunla daha çok karşılaşmaktadır. Bunun birçok sebebi var fakat bu iki işletim sistemi arasında “yavaşlama” sorununa neden olabilecek en önemli sorun Android’in ios işletim sistemine göre daha kapsamlı bir işletim sistemi olmasıdır. Tabi ki bu bütün android telefonlar mutlaka yavaşlar anlamına gelmemektedir. Kullanıma göre bu sorun farklılık göstermektedir. Aşağıdaki yöntemler samsung , htc , lg gibi telefonlarda denenmiş ve başarılı sonuç alınmıştır.

Telefon yavaşlama sorunu çözümleri

Gelişmiş Launcher uygulamaları kullanın

launcher-pro-kullanim

Telefonunuzun giriş ekranlarını gelişmiş bir launcher uygulaması ile kişiselleştirebilirsiniz. Bu konuda en başarılı program olan LauncherPro’yu aşağıdaki linke tıklayarak indirebilirsiniz.

[button color=”blue” size=”medium” link=”https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fede.launcher&hl=tr” target=”blank” ]İNDİR[/button]

LauncherPro ile giriş ekran sayısını ve gelişmiş ayarları Preferences ve Homescreen Setting menülerini kullanarak yapabilirsiniz. Telefonunuzda bulunan Simge ve widgetleri azaltarak telefonunuzdan maximum verim alabilirsiniz. Özellikle samsung telefonlarda kendi arayüzünden kat kat daha hızlı bir performans sunmaktadır. Uygulama ile telefon performansını kesinlikle arttırabilirsiniz.

Sistemi yavaşlatan uygulamalardan kurtulun

Facebook-uygulama

Sisteminizde çok fazla yer kaplayan uygulamaları telefonunuzdan tamamen kaldırın. Özellikle Facebook uygulaması telefonu oldukça yavaşlatmaktadır.

Web arayüzü bulunan, alternatif olarak webden giriş yapabileceğiniz Facebook, Twitter gibi uygulamaları kesinlikle telefonunuzda bulundurmayın. Lg G3 telefonlarda Facebook uygulaması kaldırıldıktan sonra sistem ciddi bir şekilde hızlanmaktadır. Bu ve buna benzer uygulamaları ayarlar/uygulamalar menüsüne girerek kaldırın. Kullanmış olduğunuz uygulamalarda da “Önbelleği sil” seçeneği ile önbellek temizlemesi yaparak daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Özel animasyonları kapatın

android-animasyon

Android cihazlarda bulunan ekran animasyonları cihazınıza gerçekten güzel ve şık bir görüntü vermektedir fakat aynı zamanda bu animasyonlar sisteminizi oldukça yavaşlatmaktadır. Telefonunuzda bulunan animasyonların tamamını kapatmak hem pil ömrünüze hemde telefon performansını arttırmak için size büyük fayda sağlayacaktır.

Pencere geçiş animasyonları , hava animasyonları vb. animasyonları ilgili menülere girerek kapatın. Yazımızın başında verdiğimiz Launcher yazılımı aracılığıyla da bu ayarları kişiselleştirebilirsiniz.

Ccleaner ile telefonunuza nefes aldırın

ccleaner android

Bilgisayar kullanıcılarının hatırlayacağı Ccleaner yazılımının android versiyonu da yayınlandı. Uygulama ile telefonunuzu hızlandırmak için birçok araca ulaşabilirsiniz.

[button color=”blue” size=”medium” link=”https://play.google.com/store/apps/details?id=com.piriform.ccleaner&hl=tr” target=”blank” ]İNDİR[/button]

Uygulamanın başlıca özellikleri

  • İşlemcinizin kullanımı denetleyin
  • RAM’inizi ve dahili depolama alanınızı takip edin
  • Pilinizin düzeyine ve sıcaklığına bakın
  • Uygulama önbelleğini, indirme klasörlerini, tarayıcı geçmişini, pano içeriğini ve daha fazlasını temizleyin
  • Arama kayıtlarını ve SMS iletilerini tek tek, topluca, tarihe göre veya kişiye göre temizleyin

Uygulamayı telefonunuza kurarak gereksiz dosyalarınızı temizleyebilir ve programların önbellek kullanımlarını temizleyebilirsiniz. Uygulamayı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Android telefonlarda kesinlikle olması gereken oldukça faydalı bir uygulama.


Bu işlemleri gerçekleştirerek telefonunuzu kesinlikle hızlandırabilirsiniz. Bunları yapmanıza rağmen sorun devam ediyorsa telefonunuza format atmanız gerekebilir. Sonuç olarak telefonunuzun performansını korumak için gereksiz ve zararlı uygulamalardan kesinlikle uzak durun. Kaynağını bilmediğiniz uygulamaları cihazınıza kurmayın.

Serkan Çataltaş

1987 Yılında Malatya'da doğdu. Netaş'ta çalışmalarına devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir