Donanım

Powerbank Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

powerbank

Powerbank , her çeşit cep telefonları , fotoğraf makinaları , mp3 player , laptop , tablet gibi elektronik cihazlarınızı şarj etmenize yarayan, taşınabilir şarj aletleridir. Günümüzde cep telefonlarını şarj etmek için yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Özellikle akıllı telefonlarımızı çok aktif kullandığımız için çok çabuk bataryaları tükenmektedir. Ne kadar tasarruf yapmaya çalışsak’ta bataryaların belirli bir kapasitesi var ve bu kapasitenin üstüne çıkamıyoruz. Özellikle yolculuk gibi özel durumlarda bataryanızı kolaylıkla şarj etmenize yarayan Powerbank’lar kullanım açısından oldukça kolay ve kullanışlı cihazlardır.

Özellikle iPhone kullanıcıları ciddi şarj sorunu yaşadıkları için bu cihazlara ihtiyaç duymaktadırlar. Kendinize bir Powerbank almaya karar verdiniz ve araştırmaya koyuldunuz. Tıpkı telefon , bilgisayar gibi elektronik eşyaları alırken araştırdığımız gibi, bu cihazları alırken’de kaliteli ürünü seçmek ve almak zordur. Kullanıcıların rağbet gösterdiği her üründe kaliteli , kalitesiz birçok ürün piyasaya sürülmektedir. Kalitesiz , ucuz ürün almaktansa ihtiyacınıza uygun ve kaliteli bir ürün tercih etmemiz gerekmektedir. Aldığınız cihazı sadece telefonunuz için değil, diğer cihazlarınızda’da kullanma ihtimaliniz olacağından , ileriye dönük kaliteli bir ürün seçmeliyiz. Ucuz ürünleri kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Kalitesiz ürünler, işinizi görmeyeceği gibi cihazlarınıza’da zarar vermektedir. Seçim yaparken bunu dikkate almalısınız. Bu maddelerde en çok dikkat etmemiz gereken ; mAh yani miliampere-hour pillerin tek seferde ne kadar enerji depolayabildiğini gösteren bir değerdir.

Powerbanklarda birçok değer ve özellikler sunulmaktadır. Bu değerler neyi ifade eder ? ne işe yarar ? gibi sorularınıza yazımızda cevap vermeye çalışacağız. Powerbank alırken aşağıdaki maddelere dikkat etmenizi öneririz.

powerbank sarj

 

Powerbank alırken dikkat edilmesi gereken maddeler

  • Powerbank’ların özelliğinde belirtilen mAh özelliği önemlidir. Burada şarj etmek istediğiniz cihazınızı’da belirlemeniz gerek. ÖrneğinLG G4 telefonların bataryası 3000 mAh’dır. 16000 mAh olan bir powerbank satın alırsanız telefonunuzu ortalama 4,5 , 5 kere şarj edebilirsiniz. Şarj dolumu sırasında mutlaka enerji kayıpları yaşanacaktır bunu da dikkate almanız gerek.
  • Telefonların şarj adaptör öıkışları genellikle 1000 mAh gücüne sahiptir. Bilgisayarların USB port çıkış değerleri ortalama 500 mAh’dır. ( Anakart modelinize göre bu değerler değişebilir) Piyasada 2000 mAh çıkış gücüne sahip cihazlar bulunmaktadır. Bunları tercih etmenizi öneririz.
  • Tercih edeceğiniz Powerbank’ın boyutları’da oldukça önemlidir. Cihaz ne kadar büyükse o kadar iyidir desek yanlış olmaz fakat taşınabilirliğinin’de kolay olması gerekiyor.
  • Powerbank üzerinde bulunan LED bildirimleri’de oldukça önemlidir. Kullanımınızın daha kolay olması ve yapılan işlemleri anlamanız açısından bildirimlerin oldukça faydası vardır.
  • Aynı anda şarj olabilen ve şarj edebilen modelleri tercih ediniz. Aksam eve döndüğünüz  zaman iki cihazınızıda aynı anda şarj etmeniz için gerekli bir özelliktir.
  • Kısa devre koruması , şarj koruma , yüksek akım koruması gibi özelliklerin bulunması’da faydalı olacaktır.
  • Bilindik markaların ürünü kesinlikle çok kalitelidir diye bir şart yoktur. Her ürünün farklı uzmanlıkta markaları vardır. Yıllardır bu tarz ürünleri üreten markaları duymamış olmanız çok normaldir.

Sonuç olarak yukarıda saydığımız kalite ve özellikler oldukça önemlidir. Bu özelliklerin aranması cihazın çok pahalı olacağı anlamına gelmez. Piyasada 20-30 TL’ye Powerbank’lar bulunmaktadır. Bu cihazları tercih ederseniz büyük ihtimalle 2-3 dolumdan sonra tekrar yeni cihaz arayışına gireceksiniz.

Powerbank‘lar hakkında soru ve önerilerinizi yorum olarak iletebilirsiniz. Marka olarak önerebileceğimiz birçok marka var fakat yazımızın yanlış anlaşılmaması ve reklam amaçlı yazıldığı düşünülmemesi açısından marka önermeyi etik bulmuyoruz. Özel olarak ürün önerisi almak isteyen arkadaşlar Facebook sayfamızdan kullanım şeklini iletirse yardımcı olabiliriz.

 

Serkan Çataltaş

1987 Yılında Malatya'da doğdu. Netaş'ta çalışmalarına devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir